Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία

Μήνυμα Γιάννη Αργυρόπουλου για τον δεύτερο γύρο των εκλογών…

Ακούστε το άρθρο

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής αποταθήκαμε προς εσάς, έχοντας συντάξει  ένα ουσιαστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Πετύχαμε να θέσουμε στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης όλα τα μεγάλα και σημαντικά θέματα. Τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα γύρω από το ζήτημα της νομιμοποίησης και αξιοποίησης του παραλιακού μας μετώπου ενώ παράλληλα προτείναμε μέτρα για την επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με τις προγραμματικές μας θέσεις αναγκάσαμε και τους άλλους συνδυασμούς να τοποθετηθούν σε αυτά τα ζέοντα ζητήματα και να λάβει έτσι η προεκλογική περίοδος ουσιαστικό ενδιαφέρον. Το εγχείρημα και η προσπάθεια μας αυτή όμως δε στέφτηκε με την προσδοκώμενη επιτυχία παρότι το στήριξαν χιλιάδες συμπολίτες που υπερψήφισαν τον συνδυασμό μας, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Τα αίτια είναι πολλά και σχετίζονται με δικές μας αδυναμίες, αλλά και με εξωγενείς παράγοντες, πολιτικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς που είχαν τη δύναμη να επιβάλλουν τη βουλησή τους, με εκβιασμούς, απειλές, ρουσφετολογικού τύπου υποσχέσεις ακόμη και με εξαγορά συνειδήσεων. Θα τα αναλύσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες. Ωστόσο, ως επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να πείσουμε μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας να μας εμπιστευτούν

Φίλες και φίλοι,

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών μας δημιουργεί την υποχρέωση τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει ο Πύργος, ο Δήμος που μας αξίζει και που όλοι μας θέλουμε να ζούμε.

Και θα το πράξουμε αυτό όπως το πράξαμε τα τελευταία πέντε χρόνια από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, με σοβαρότητα, εντιμότητα και αξιοπιστία.

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» επιβάλλει, συναινέσεις, συγκλίσεις, συνεργασίες και συμμαχίες. Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φίλους και τους ψηφοφόρους μας, είναι υποχρεωμένη να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση εν’ όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Αυτό πράξαμε. Στη συνεδρίαση της ολομέλειας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παραταξής μας αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και κοινή συνισταμένη την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου μας. Η σχεδόν ομόφωνη αποφασή μας, με σεβασμό στην ελεύθερη βούληση και έκφραση του καθενός, ήταν να στηρίξουμε στο δεύτερο γύρο των εκλογών το συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α» με επικεφαλής τον κ. Τάκη Αντωνακόπουλο.

Πρώτον: Γιατί είναι ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός χωρίς κομματικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις, όπως και ο δικός μας συνδυασμός «Όραμα Δημιουργίας».

Δεύτερον: Γιατί την προηγούμενη πενταετία δώσαμε από κοινού πολλές μάχες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας

Τρίτον: Γιατί έχουμε συγκλίνουσες θέσεις στα μεγάλα θέματα που θα δώσουν αναπτυξιακή πορεία στο δήμο μας.

Τέταρτον: Γιατί δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ήδη εκφρασμένη άποψη ενός σημαντικού τμήματος της κοινωνίας μας που έδωσε ένα σαφές προβάδισμα στον κ. Αντωνακόπουλο την προηγούμενη Κυριακή

Είναι αυτονόητο ότι η παράταξη μας «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», όχι μόνο παραμένει παρούσα και ενεργή αλλά θα είναι πρωταγωνίστρια, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με καινοτόμες προτάσεις, εποικοδομητικό διάλογο, συνθετική λογική, αλλά και αυστηρή κριτική όπως άλλωστε έπραξε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σας Ευχαριστώ,

Γιάννης Αργυρόπουλος

Όλη η επικαιρότητα