Ηλεία

Μυρώνια: Αίσιο τέλος για την 82χρονη ηλικιωμένη που είχε εξαφανιστεί

Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση της 82χρονης που είχαν χαθεί τα ίχνη της από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε περίπου στη μία το μεσημέρι σε κοντινή απόσταση από το στάβλο της οικογένειας, στα Μυρώνια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, από πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων που συμμετείχε στις έρευνες.

Εκτιμάται πως το σημείο στο οποίο βρέθηκε η 82χρονη και είχε πυκνή βλάστηση, είχε ήδη ερευνηθεί, αλλά η ηλικιωμένη γυναίκα δεν παρέμενε σε ένα σημείο όλο αυτό το διάστημα, αλλά προσπαθούσε να βρει τον δρόμο του γυρισμού προς το σπίτι της.

Επειδή όμως ήταν εξαντλημένη από την πολυήμερη αυτή περιπέτειά της, δεν τα κατάφερε και τελικά χρειάστηκε η παρατηρητικότητα του πυροσβέστη από το κλιμάκιο της Κρέστενας για να βρεθεί.

Η ηλικιωμένη που ήταν πολύ ταλαιπωρημένη όταν βρέθηκε, ενώ είχε και αρκετά ηλιακά εγκαύματα λόγω της πολύωρης έκθεσης της στον ήλιο, άρχισε να επικοινωνεί σιγά – σιγά με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που ήταν εκεί και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων για τις πρώτες βοήθειες, ενώ μετά διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για περεταίρω εξετάσεις.

Η είδηση της εύρεσης της 82χρονης όπως είναι φυσικό χαροποίησε τους συγγενείς της, αλλά και όλους όσους την γνώριζαν.

Πολύτιμη συνεισφορά στις έρευνες για την ανεύρεση της ηλικιωμένης έπαιξε και η παρουσία της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Πολύτιμη συνεισφορά στις έρευνες για την ανεύρεση της 82χρονης έπαιξε και η παρουσία της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Δημήτρης Αντωνάκης, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου: «Αρκετά καταβεβλημένη αλλά ζωντανή βρέθηκε η ηλικιωμένη»

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κ. Δημήτρη Αντωνάκη, αυτός μας δήλωσε για την αίσια έκβαση της αναζήτησης της ηλικιωμένης στα Μυρώνια.

«Βρέθηκε ζωντανή η ηλικιωμένη από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων αν και αρκετά καταβεβλημένη. Στην έρευνα για την ανεύρεσή της συμμετείχαν από μας 3 πυροσβέστες και δυο άτομα από την ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ενώ φυσικά πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της αστυνομίας που ήταν και η κυρία υπεύθυνη για την ανεύρεση της ηλικιωμένης.

Όλη η επικαιρότητα