Ηλεία

Μυρσίνη: Τροχαίο ατύχημα με δυο τραυματίες- Αυτοκίνητο έκοψε κολόνα της ΔΕΗ

Ακούστε το άρθρο

Τροχαίο ατύχημα με δυο τραυματίες συνέβη το πρωί της Τρίτης στο δρόμο της Παραλίας κοντά στον οικισμό της Μυρσίνης προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο με 5 επιβάτες , όλοι πρόσφυγες από την Δομής Φιλοξενίας για άγνωστο λόγο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε  σε κολόνα μέσης τάσης της ΔΕΗ. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο για τους τραυματίες και  συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ  καθώς από την σύγκρουση η κολόνα έσπασε και τα καλώδια κρέμονταν στον αέρα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Από τους 5 επιβάτες του οχήματος δυο παιδιά τραυματίστηκαν  πιο πολύ ώστε να αποφασιστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο παιδιά φέρουν τραύματα στην περιοχή του κεφαλιού.

Λόγω της καταστροφής της κολόνας υπήρχε πρόβλημα  με το ηλεκτρικό ρεύμα του αντλιοστασίου  με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην ύδρευση του οικισμού.

Οι συνθήκες του ατυχήματος ερευνώνται από την αστυνομία.

Το συγκεκριμένο ατύχημα οδήγησε σε παρέμβαση του πρόεδρου της Μυρσίνης κ Ανδρέας Αποστολόπουλο σε κοινωνικό του δίκτυο που έγραψε το παρακάτω:

Καλησπέρα σας
Σήμερα Τρίτη 19/10/21, περί τις 11:00, ένα ατύχημα έγινε στο δρόμο προς παραλία Μυρσίνης .
Αυτοκίνητο με οδηγό και τέσσερις επιβάτες, όλοι πρόσφυγες, προσέκρουσε σε κολώνα μέσης τάσης της ΔΕΗ και την έκοψε σε δύο κομμάτια , με το ένα να κρέμεται από τα ρευματοφόρα καλώδια .
Τραυματίστηκαν όλοι ελαφρά εκτός από δύο παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα .
Υπήρξε μεγάλος κίνδυνος γιατί τα καλώδια της ΔΕΗ είχαν ηλεκτρική τάση 20.000 βόλτ ( Μέση Τάση ) και σε περίπτωση πτώσης τους στο έδαφος η ηλεκτροπληξία ήταν σχεδόν βέβαιη. .
Διακόπηκε, αργότερα, η τάση από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργείο εργολάβου ανέλαβε να αποκαταστήσει τη ζημία .
Διακόπηκε και η λειτουργία του αντλιοστασίου , που τροφοδοτεί τον υδατόπυργο της Μυρσίνης με νερό ύδρευσης και για το λόγο αυτό είχαμε μειωμένη πίεση στο δίκτυο .
Επανέρχομαι στο θέμα της σπουδαιότητας αυτού του δρόμου , προς παραλία Μυρσίνης , γιατί έχει αυξηθεί σημαντικά η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων , λόγω της ύπαρξης της Δομής Φιλοξενίας προσφύγων και πρέπει να υπάρξει βελτίωσή του σε πολλούς τομείς ,
Ήδη ο ηλεκτροφωτισμός έχει δρομολογηθεί , αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά , όπως διαπλάτυνση, δημιουργία πεζοδρομίου, διαγραμμίσεις , σηματοδοσία και ειδικά περιορισμού της ταχύτητας κ.λπ.
Ο δρόμος αυτός αποτελεί ένα διαρκή κίνδυνο για τους συμπολίτες μας και για όλους τους χρήστες.
Η Μυρσίνη μας έχει επιφορτιστεί με πολλά προβλήματα , λόγω της λειτουργίας της Δομής Φιλοξενίας προσφύγων και για το λόγο αυτό πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει , ώστε να ελαχιστοποιηθούν .

Όλη η επικαιρότητα