Ελλάδα

Μυρσίνη Ζορμπά: Τελέστηκε η πολιτική κηδεία – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.
Ακούστε το άρθρο

Ο δημόσιος αποχαιρετισμός προς τη Μυρσίνη Ζορμπά, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών, έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 12:00 στην πολιτική της κηδεία.

Ο θάνατός της γνωστοποιήθηκε μέσω Facebook με ένα κείμενο που είχε γράψει η ίδια για την μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Όπως αναφέρει το lifo.gr, η τελετή αποχαιρετισμού έλαβε χώρα στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ και τώρα Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης, ΣΦΕΑ), απέναντι από τον σταθμό του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», ενώ η αποτέφρωση θα γίνει στη Ριτσώνα, στις 4 μμ.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Το «παρών» έδωσαν συγγενείς και φίλοι της εκλιπούσας, καθώς και πολιτικοί και άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη του κόμματος.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στον επικήδειο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «κάθε φορά που οι δυνάμεις της συντήρησης θα επιτίθενται στο ριζοσπαστικό φορτίο της Μεταπολίτευσης, η δική μας σκέψη θα επιστρέφει στην ευγενική φυσιογνωμία της Μυρσίνης και στο όραμά της για την πολιτισμική δημοκρατία. Όχι ως μία στενή θεωρητική σύλληψη, αλλά ως πολιτικό αίτημα με ριζοσπαστικό βάθος».

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Και συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια ύπαρξη που ταυτίστηκε με το ασίγαστο πάθος της δικαιοσύνης, με την προσήλωση στα οράματα της χειραφέτησης, με τη στοχαστική και συνάμα μαχητική στάση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Η Μυρσίνη Ζορμπά διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Αύγουστος 2018-Ιούλιος 2019), ευρωβουλευτής (2000-2004) και πρώτη διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (1995-1999).

Όλη η επικαιρότητα