Ελλάδα

Μυρτώ-Ασπασία: Δύο πρόσωπα που συγκλόνισαν στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης

dyo_prosopa_poy_sygklonisan_sto_idio_kentro_apokatastasis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο νοσηλεύεται η Μυρτώ θα μεταφερθεί η 18χρονη Ασπασία από το Άργος, η κοπέλα την οποία πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι ο 47χρονος πατέρας της, για να εκδικηθεί με τον τρόπο αυτό την εν διαστάσει σύζυγό του.

Η Ασπασία δέχθηκε μια σφαίρα στον αυχένα και μία στο ζυγωματικό. Σύμφωνα όμως με την «Espresso», τρις μήνες μετά το περιστατικό που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, η μητέρα της Ασπασίας μπορεί πλέον να ελπίζει ότι η κόρη της θα σταθεί ξανά στα πόδια της.

Οι γιατροί του ΚΑΤ, στο οποίο νοσηλεύεται η Ασπασία, είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της αφού η 18χρονη «βλέπει», καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται και έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της, ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει γιατί έχει υποβληθεί σε τραχειοστομία.

Σε λίγες μέρες λοιπόν, η Ασπασία Μπόγρη θα πάρει εξιτήριο από το ΚΑΤ και θα μεταφερθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, στο οποίο νοσηλεύεται από το Σαββατοκύριακο η Μυρτώ.

Μιλώντας στην εφημερίδα, η επιστημονική διευθύντρια του Animus, Κατερίνα Σαραμούρτση, είπε ότι η εισαγωγή της κοπέλας είναι θέμα ημερών και τόνισε ότι αν και δεν είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με την Μυρτώ, ωστόσο, έχει παρόμοια κλινική εικόνα.

Η πρωτοφανής υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 12 Αυγούστου, όταν ο 47χρονος επιχειρηματίας πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Αργους και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο.

Ο 47χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου στις 22 Αυγούστου.

Όλη η επικαιρότητα