Αθλητισμός

Το μυστικό επιτυχίας του Ηλείου αστέρα του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή

Ακούστε το άρθρο

Οι επιτυχίες έρχονται με κόπο κι αυτό το ξέρει καλά ο Εμμανουήλ Καραλής που μετά την πρόσφατη επιτυχία του στο Πανελλήνιο στίβου, ακολούθησε ακόμα μια μεγαλύτερη αφού κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα  κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ, σημειώνοντας παράλληλα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, στην πρώτη του παρουσία σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει πως το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην γυμναστική και τη διατροφή του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο 19χρονος ρέκορντμαν επικοντιστής ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται σε τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και προσεγμένους υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά και πολλές σαλάτες. Το νερό είναι απαραίτητο όπλο στην διατροφή του.

Όσον αφορά την προπόνηση ξεκινάει στις 10:00 το πρωί και το επόμενο δίωρο γυμνάζεται. Αυτό περιλαμβάνει ζέσταμα, δρομικές ασκήσεις, σκιπινγκ, επιτόπιες ασκήσεις για τόνωση και ξεμούδιασμα.

Το απόγευμα η προπόνηση είναι πιο απαιτητική αφού ξεκινάει στις 16:30 και τελειώνει στις 9 όπου γίνεται η αποθεραπεία. Η προπόνηση χωρίς άλματα, περιλαμβάνει δύναμη (ανεβάσματα σε σχοινί, τρέξιμο με έλκηθρο, 10 κιλά βάρη, squat, jerk ανεβάσματα και πάγκο, κοιλιακούς, ραχιαίους συν τεχνική με το κοντάρι(περπατήματα και τρέξιμο). 20:30 με 21:00 γίνεται το μασάζ (αποθεραπεία και αποκατάσταση).

Όλη η επικαιρότητα