Γεύσεις

Το μυστικό για να ψήνεις πάντα τέλεια το κοτόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Το ψητό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, ξέρεις τις κυδωνάτες, που κολυμπάνε σε λαδολέμονο, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο και έχουν λίγο άρωμα από πορτοκάλι και πιπέρι, είναι ίσως ένα από τα πιο απλά αλλά ταυτόχρονα απολαυστικά φαγητά.

Το πρόβλημα με αυτό το φαγητό είναι το κοτόπουλο, το οποίο (αν συνηθίζεις να βάζεις ολόκληρο στο ταψί) δεν ψήνεται σωστά κυρίως γιατί το παρακάνουμε με το ψήσιμο με αποτέλεσμα το κρέας να στεγνώνει τελείως και να είναι σαν να τρως μια κόλλα Α4.

Από την άλλη αν έχεις πάρει το κοτόπουλο από το σούπερ μάρκετ (άρα δεν στο έχει κόψει σωστά ο κρεοπώλης) θα χρειαστεί να το κόψεις εσύ, αλλά υπάρχει μεγάλη περίπτωση να το πετσοκόψεις και να καταστρέψεις το κρέας. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να ”ανοίξεις” το κοτόπουλο στα δύο χρησιμοποιώντας ένα καλό μαχαίρι για κρέας ή ένα ψαλίδι.

Για να γίνει αυτό πρέπει να αφαιρέσεις τον λαιμό μαζί με το κεντρικό κόκκαλο· τοποθέτησε το κότοπουλο με το στήθος προς τον πάγκο κοπής και προσεκτικά κόψε αριστερά και δεξιά από το λαιμό, προχωρώντας προς τη σπονδυλική στήλη. Συνέχισε στο καθάρισμα του κοτόπουλου όπως θα έκανες έτσι και αλλιώς (αφαιρείς λίπος, πέτσα αν θέλεις)

Με αυτό τον τρόπο το κρέας θα ψηθεί ομοιόμορφα γιατί είναι flat πάνω στο ταψί. Αλατοπιπέρωσέ το, ρίξε ρίγανη και δεντρολίβανο και βάλε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

extra tip: Το κομμάτι που αφαίρεσες μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις γεύση σε μια χορτόσουπα.

Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα