Κόσμος

Μυστήριο: Γυναίκα μιλά σε κινητό το 1938!

kinito.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα, συζητήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες κλικ στο Διαδίκτυο για το βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται  μια νεαρή γυναίκα να μιλά στο κινητό. Και όχι άδικα, αφού το βίντεο είναι του 1938. Το βίντεο έχει γυριστεί σε ένα εργοστάσιο του αμερικανικού κολοσσού «Dupont».

Ο χρήστης planetchec, ο οποίος δηλώνει δισέγγονος της γυναίκας που φαίνεται να κρατά το κινητό, έλυσε το… μυστήριο, ξεκαθαρίζοντας: «Η κυρία που βλέπετε είναι η προ γιαγιά μου. Ήταν 17 ετών. Τη ρώτησα σχετικά με αυτό το βίντεο και εκείνη το θυμάται ξεκάθαρα. Η Dupont εκείνη την εποχή είχε ένα τμήμα τηλεφωνικών επικοινωνιών στο εργοστάσιο» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Πειραματίζονταν με ασύρματα τηλέφωνα. Σε εμένα και άλλες πέντε κοπέλες είχαν δώσει ορισμένα από αυτά για να τα ελέγχουμε για μια εβδομάδα», φέρεται να του είπε η γυναίκα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο τεχνολογικό gadget ταξιδεύει στο χρόνο. Το 2010 κυκλοφόρησε ένα ανέκδοτο κλιπ από ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν που δείχνει μια γυναίκα να χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο. Ενώ πριν από κάποια χρόνια, μια ομάδα αρχαιολόγων που έκανε ανασκαφές στην Κίνα υποστήριξε ότι ανακάλυψε σε ένα αρχαίο τάφο ένα μεταλλικό κομμάτι το οποίο έμοιαζε εντυπωσιακά με μηχανισμό ελβετικού ρολογιού. Μάλιστα, όπως είπαν, η ώρα είχε παγώσει στο 10.06

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα