Smile Αποδράσεις

Μυστήριο και περιπέτεια μεταξύ των ελβετικών λιμνών (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα παλαιότερα τουριστικά θέρετρα της Ελβετίας βρίσκεται στο κέντρο της χώρας των Άλπεων και εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά του.

Το Ιντερλάκεν οφείλει το όνομά του στο μοναστήρι των Αυγουστίνων που ιδρύθηκε εδώ τον 12ο αιώνα και ονομάστηκε Ίντερ Λάκους, δηλαδή μεταξύ των λιμνών Μπριέντ και Τουν.

Ο επιβλητικός και πάντα χιονισμένος ορεινός όγκος του Γιουνγκφράου και ο ποταμός Aare που διασχίζει την πόλη το καθιστά ειδυλλιακή τοποθεσία για τον επισκέπτη.

Το μέρος είναι ιδανικό για σκι, βόλτες με έλκηθρο, χιονοσανίδα αλλά και πεζοπορία ανάμεσα στα αγριοκάτσικα όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Το Ιντερλάκεν είναι γνωστό και για την ποιότητα των κλωστοϋφαντουργικών του προϊόντων, ενώ αποτελεί και αξιόλογο κέντρο ωρολογοποιίας.

Το τελεφερίκ μπορεί να μεταφέρει τον ταξιδιώτη ως την κορυφή του Γιουνγκφράου. Σχετικά πρόσφατο απόκτημα του είναι το πάρκο του μυστηρίου όπου μελετάται το πολύπλοκο ημερολόγιό των Μάγια, υπάρχουν περίπτερα που παρουσιάζουν αρχαία μνημεία, ενώ ένα τμήμα είναι αφιερωμένο στο διάστημα και στην έρευνα για εξωγήινους.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ ΕΛΒΕΤΙΑΙντερλάκεν / Ελβετία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ελβετικό Φράγκο (0,93 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για τη Ζυρίχη και 4 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για τη Ζυρίχη. Από εκεί φτάνετε με τρένο σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα