Ελλάδα

Μυστήριο στην Κάλυμνο: 3 με 4 μέρες μετά την εξαφάνισή του δολοφονήθηκε ο 21χρονος Νίκος

Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο 21χρονος φοιτητής Νίκος Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο. Απαντήσεις στα ερωτήματα εκτιμάται ότι θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής που θα γίνει στη Ρόδο, καθώς εκεί μεταφέρεται σήμερα η σορός του.

Ακόμη δεν είναι γνωστό ποιό από τα χτυπήματα που φέρει η σορός ήταν το θανατηφόρο, αλλά και πού βρισκόταν το θύμα τις 3- 4 ημέρες που μεσολάβησαν από την ημέρα της εξαφάνισής του, έως την ημέρα που προσδιορίσθηκε ο θάνατός του από τον ιατροδικαστή.

Ωστόσο, μια σειρά από στοιχεία εγείρουν ακόμη περισσότερα ερωτήματα:

  • Το θύμα βρέθηκε να φορά ένα παπούτσι, την ώρα όμως που τις ημέρες των ερευνών είχε γίνει γνωστό ότι είχαν βρεθεί σε μεγάλη, μάλιστα, απόσταση από το σημείο που εντοπίσθηκε το πτώμα, τα παπούτσια και οι κάλτσες του.
  • Το σημείο στο οποίο εντοπίσθηκε απέχει μόλις εκατό μέτρα από εκεί που είχε βρεθεί το ποδήλατό του και είχε ερευνηθεί. Συνεπώς εκτιμάται ότι οι δράστες μετέφεραν εκεί τη σορό. Το ερώτημα που αμέσως προκύπτει είναι πού βρισκόταν από το χρόνο του θανάτου έως τη στιγμή του εντοπισμού.
  • Σημειώνεται ότι η εξαφάνιση του φοιτητή του Πολυτεχνείου δηλώθηκε στις 19 Νοεμβρίου και ο θάνατός του τοποθετείται τρεις έως τέσσερις μέρες αργότερα: Τί μεσολάβησε στο μεσοδιάστημα; Πού κρατούσαν οι δράστες τον άτυχο φοιτητή και γιατί; Απαντήσεις σε όλα αυτά αναμένεται να δώσει η έρευνα της αστυνομίας. Στην Κάλυμνο έχει μεταβεί και κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να συνδράμει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η σορός του άτυχου φοιτητή, σύμφωνα με το kalymnosnews.gr αναμένεται να φτάσει στη Ρόδο σήμερα το απόγευμα, ενώ ο ιατροδικαστής Πάνος Κοτρέστος που έκανε τη νεκροψία στην Κάλυμνο σημείωσε ότι δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου, πράγμα που θα γίνει με τη νεκροτομή. Πάντως, όπως έχει διαπιστώσει ο κ.Κοτρέστος, ο φοιτητής του Πολυτεχνείου φέρει κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματος, αλλά δεν φέρει τραύμα από όπλο, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Νέα διάσταση στο θρίλερ της Καλύμνου δίνει η άφιξη των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος 21χρονος.

Σε αντίθεση με την εικόνα που αρχικά τουλάχιστον είχαν σχηματίσει οι τοπικές Αρχές, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι εξαιρετικά πιο επιφυλακτικοί και αναμένουν πρωτίστως τα αποτελέσματα της νεκροτομής αλλά και της ενδελεχούς νέας αυτοψίας που γίνεται στον χώρο σήμερα από το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με εκείνους είναι όλα ανοιχτά και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εξαιρεθεί ούτε η εγκληματική ενέργεια ούτε το δυστύχημα, αφού θεωρούν ότι τα τραύματα του νεαρού θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί και από πτώση.

Στο κρίσιμο μάλιστα ερώτημα αν μεταφέρθηκε η σορός η όχι ετεροχρονισμένα, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό συνέβη από ψηλότερο σημείο που προκάλεσε νέα πτώση από το αναρριχητικό βράχο και μάλιστα από ζώα ή άλλους παράγοντες.

Σε κάθε περίπτωση για αυτόν τον λόγο πραγματοποιούν νέα αυτοψία στον χώρο σήμερα και για αυτό θα αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα γίνει ή σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί στη Ρόδο από τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του την ημέρα της εξαφάνισής του και εντοπίστηκε τυχαία από έναν νεαρό που μάζευε χόρτα.

Βρέθηκε μέσα σε ένα ξερό ρυάκι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο και σύμφωνα με τους ντόπιους θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός και από άλλα σημεία που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες τα σωστικά συνεργεία όχι μόνο από το ίδιο το σημείο που επιμένουν ότι πέρασαν.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξαφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 19 Νοεμβρίου από το κέντρο της Καλύμνου. Είχε πάει τις τελευταίες ημέρες στο νησί για να δει την οικογένεια του. Η μητέρα του υπηρετεί ως δασκάλα στη Κάλυμνο.

Η δήλωση εξαφάνισής του έγινε από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βγήκε με το ποδήλατό του από το σπίτι του στην Χώρα για να κάνει μία βόλτα στο νησί. Το κινητό του τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και ο 21χρονος δεν επέστρεφε με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι γονείς του και να απευθυνθούν στην Αστυνομία.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε παρατημένο το ποδήλατό του το απόγευμα της εξαφάνισής του και συγκεκριμένα, μόλις 5 ώρες μετά, σε μονοπάτι που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, όμως όσο και αν ερευνήθηκε η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του νεαρού.

Όλες αυτές τις ημέρες, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, εθελοντές και διασώστες, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικός σκύλος-ανιχνευτής της ΕΜΑΚ «χτένιζαν» κάθε σπιθαμή της περιοχής δίχως το παραμικρό αποτέλεσμα… μέχρι που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, το παιδί εντοπίστηκε εντελώς τυχαία.

Πηγή: Kalymnos-news.gr

Όλη η επικαιρότητα