Ελλάδα

Μυστήριο με τέσσερις απαγωγείς του Λεμπιδάκη που εξαφανίστηκαν

Ακούστε το άρθρο

Σε διαπραγμάτευση λύτρων με… αγγελία πώλησης επαγγελματικού χώρου είχαν προχωρήσει οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης. Η σιγουριά των αστυνομικών πως στην μάνδρα ανταλλακτικών κρατείται ο επιχειρηματίας, για να δοθεί η παρακινδυνευμένη διαταγή επέμβασης, προήλθε από τις τρεις επικοινωνίες του 40χρονου Σκοπιανού φρουρού του με τον 43χρονο ιδιοκτήτη της, δύο ημέρες πριν την επιχείρηση. Ο φρουρός ζητούσε την «έγκριση» να δώσει στον Μιχάλη Λεμπιδάκη το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, ενώ παρήγγειλε καπνό και αποσμητικό χώρου γιατί βρωμούσε η χημική τουαλέτα.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», μέσα από το υλικό της δικογραφίας διαπιστώνεται επίσης, η φυγή «4 απογοητευμένων-διαφωνούντων» δραστών, που βαρέθηκαν ή φοβήθηκαν από το μεγάλο χρονικό διάστημα της κράτησης και την εμμονή συνεργών τους να απαιτούν υπέρογκα λύτρα.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπίστωσαν ότι ο 60χρονος μεσίτης κρατούσε βιβλίο «εσόδων-εξόδων», ενώ υπάρχει ένας άγνωστος «Κώστας» και ο «Άκης», ο οπερατέρ (!) των βίντεο Λεμπιδάκη.

Σε κάποιο σημείο της δικογραφίας, ο 45χρονος ακτιβιστής των πλειστηριασμών και εμπρηστής των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφεται ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον 1ο και 2ο πυρήνα της συμμορίας μετά τις αρχικές αποχωρήσει, ενώ φέρεται να γνωρίζει και την αιτία απενεργοποίησης των πρώτων, οι οποίοι αποχώρησαν ως «απογοητευμένοι» ή στοχευμένοι από την αστυνομία. Μεταξύ αυτών, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναζητούν τον… αριστερόχειρα με την βαριοπούλα, τον άνθρωπο που συμμετείχε στην αρπαγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, σπάζοντας το τζάμι του οδηγού, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στους συλληφθέντες.

Η «αγγελία» της διαπραγμάτευσης

Στις 19:01, της 8ης Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 28ης επικοινωνίας διαπραγμάτευσης, απαγωγέας καλεί τον κουμπάρο και συνεργάτη του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όπου τον ενημερώνει ότι στην εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στο Καταλαγάρι Ηρακλείου, κάτω από τον κάδο που βρισκόταν στον προθάλαμο της τουαλέτας, υπήρχε φάκελος τον οποίο θα έπρεπε να παραδώσει στην μητέρα του ομήρου.

Ο φάκελος είχε δύο χειρόγραφες επιστολές του ομήρου και μία από υπολογιστή. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ικέτευε την οικογένειά του να προσπαθήσει να συγκεντρώσει τα 30.000.000 ευρώ γιατί κινδυνεύει να τρελαθεί, ενώ επεσήμαινε ότι οι απαγωγείς εξοργίστηκαν από την διαρροή στα ΜΜΕ για το βίντεο με τον ίδιο.

Στην τρίτη επιστολή οι δράστες απειλούσαν για τη ζωή του ομήρου, καλούσαν την οικογένεια να αποδεχθεί τις απαιτήσεις τους και να δείξουν την συναίνεσή τους με την δημοσίευση αγγελίας. Συγκεκριμένα του υποδείκνυαν να ανεβάσουν αγγελία στην εφημερίδα «Κρητικές αγγελίες», στο φύλλο δημοσίευσης που θα κυκλοφορούσε την Δευτέρα 11/09/2017.

Υπέδειξαν και το εξής περιεχόμενο: «Πωλείται στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, μεγάλος επαγγελματικός- βιοτεχνικός χώρος 3000 τμ κτισμένος σε 10.000 τμ οικοπεδική έκταση. Κατάλληλος για πολλές χρήσεις. Τιμή πώλησης ανάλογη με την μοναδικότητα του. Τηλέφωνα επικοινωνίας 69………………. 69…….………. 69…….……….». Οι δράστες δήλωσαν στην οικογένεια ότι αν δεν προβεί στην ανάρτηση της αγγελίας, αυτό θα σήμαινε ότι δεν επιθυμούν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, υπονοώντας το θάνατο του απαχθέντος.

Η οικογένεια δημοσίευσε την αγγελία ωστόσο παραλλάσσοντας τις αριθμητικές τιμές που αντιστοιχούσαν στο εμβαδόν του κτίσματος και της οικοπεδικής έκτασης που δήθεν πωλούνταν, καθόσον διαπιστώθηκε ότι το γινόμενο αντιστοιχούσε σε 30.000.000, γεγονός που θα υποδήλωνε στους δράστες ότι η οικογένεια είχε όντως συγκεντρώσει το συγκεκριμένο ποσό και θα τους το παρέδιδε. Αντ’ αυτού, η οικογένεια χρησιμοποίησε αριθμητικές τιμές, των οποίων το γινόμενο αντιστοιχούσε σε 9.300.000 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα