Ηλεία Πολιτισμός

«Μύθοι & τέρατα» στο Κατάκολο

Ακούστε το άρθρο

Η θεματική εκπαιδευτική Έκθεση με θέμα την Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία και τη σχέση της με την Παλαιοντολογία θα έρθει στο Κατάκολο από τις 5 Ιουλίου.

Η ποικιλόμορφη αυτή Έκθεση, είναι εμπνευσμένη από τις έρευνες μιας, παγκοσμίου φήμης, ιστορικού της Adrienne Mayor, οποία είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην παγκόσμια μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα παλαιοντολογικά ευρήματα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι πολλά απ’ τα τέρατα της μυθολογίας, όπως ο Κύκλωπας και ο Γρύπας, μπορούν να αποδοθούν σε απολιθώματα της Παλαιοντολογίας, όπως οι δεινόσαυροι.

Τα εκθέματα έχουν τοποθετηθεί στο χώρο με μορφή λαβυρίνθου, για περισσότερη ατμόσφαιρα και ρεαλισμό. Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει σκελετός και κρανίο μαμούθ, αναπαράσταση Τρίτωνα, κρανία που θυμίζουν το φοβερό και τρομερό Κύκλωπα και το Σαμοθήριο , το φοβερό θαλάσσιο τέρας της Τροίας. Μες στο λαβύρινθο υπάρχουν αρχαία μυθικά τέρατα, όπως η Χίμαιρα, η Αρπύϊα, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες,ο Κέρβερος, ο Τάλως, ο Μινώταυρος κ.ά. Επίσης, υπάρχουν μυθικά τέρατα απ’ την Παγκόσμια Μυθολογία, όπως ο Γκάρκοϋλ, το Οργκ, το Ροκ και οι Δράκοι.

Την Έκθεση διοργανώνει και προσφέρει το Πολιτιστικό Πάρκο που είναι εκπαιδευτικός φορέας βιωματικών προγραμμάτων και λειτουργεί στην Αθήνα : ένα πάρκο εικαστικών τεχνών στο Λυκαβητό, το Βοτανόκηπος στο πάρκο «Οδυσσέας» στο Κατάκολο και το πάρκο δεινοσαύρων στην Κερατέα.Την Έκθεση μπορεί να επισκεφθεί κανείς κάθε μέρα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και την Κυριακή στην οποία το πρωί θα υπάρχει μειωμένο εισιτήριο. Πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στο site: www.olympiaculture.com  και στο τηλέφωνο : 26210-42190.

Όλη η επικαιρότητα