Ελλάδα Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: “Οι διεμφυλικοί δεν είναι ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε εξωγήινοι”

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τα όσα έγιναν στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα διεμφυλικά άτομα και την αλλαγή ταυτότητας, ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει τα εξής:

«Τάχθηκα από την πρώτη στιγμή κατά του ετεροπροσδιορισμού της θέσης της προοδευτικής παράταξης από τις ακραίες απόψεις του Πάνου Καμμένου. Και η σημερινή εικόνα πολυδιάσπασης των προοδευτικών δυνάμεων στη Βουλή αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ανασύνθεση και την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Τα θεμελιώδη δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων δεν έπρεπε να τεθούν στο επίκεντρο μιας μικροπολιτικής συζήτησης.

Δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε βεβαίως κι εξωγήινοι. Θα έπρεπε να έχει προηγηθεί μια εκτενέστερη διαβούλευση μεταξύ των εκπροσώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αρμόδιων επιστημόνων και νομικών ώστε να γίνει απολύτως σαφές στην κοινωνία τι ακριβώς ρυθμίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που πλέον είναι νόμος του κράτους.

Ίσως έτσι να είχαμε αποφύγει το όργιο παραπληροφόρησης αλλά και τις σκοταδιστικές κραυγές των τελευταίων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη εναρμόνισης του νομικού μας συστήματος με την ευρωπαϊκή νομολογία είναι αυτονόητη”.

Όλη η επικαιρότητα