Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: «Είναι χρέος μας η παράταξη να γίνει κόσμημα της Δημοκρατίας»

Ακούστε το άρθρο

Έκκληση στους πολίτες, ειδικά σε όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν τη Δημοκρατική Παράταξη, να πάρουν την υπόθεση της ανανέωσης στα χέρια τους, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα, εκφράστηκε με συγκίνηση για την προσφορά της παράταξης και για την πρόκληση για μια νέα αρχή: «Την υποψηφιότητά μου θέλω να την πάρετε στα χέρια σας. Κανείς άλλος, μόνον εσείς. Να είστε εσείς πρωτεργάτες ώστε να ανανεωθούμε ριζοσπαστικά και να ενώσουμε την παράταξή μας για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για την πατρίδα και για τα παιδιά μας. Θέλω πιστέψετε ότι μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Η παράταξή μας να γίνει ένα κόσμημα της ελληνικής δημοκρατίας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για το χρέος που έχει ο ίδιος να αποκατασταθεί ιστορικά η Δημοκρατική Παράταξη και ταυτόχρονα να ξαναγεννηθεί για να μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα.

«Είναι για μένα μια πρόκληση αυτή η προσπάθεια και συνάμα ένα χρέος. Ένα χρέος απέναντι στα παιδιά που τα μορφώσατε με το υστέρημά σας, με κόπο, με θυσίες και τα βλέπετε να φεύγουν στο εξωτερικό. Ένα χρέος απέναντι στην παράταξη η οποία προσέφερε τόσα πολλά τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Έχει αφήσει παντού το αποτύπωμά της και παρ’ όλα αυτά ο ελληνικός λαός δεν το τιμά. Εμείς έχουμε μια παράταξη που έχει ιδέες. Πρέπει να φτιάξουμε και το σκάφος. Και το σκάφος πρέπει να έχει καθαρό πανί και τιμονιέρη που να κοιτάει το πλήρωμα κι όχι μόνο τον ουρανό. Φτάνει. Το πληρώσαμε πολλές φορές. Η εποχή του αρχηγικού κόμματος πέρασε. Ούτε οι μεγάλοι αρχηγοί υπάρχουν πια ούτε τα αρχηγικά κόμματα σε κανένα σημείο του πολιτισμένου κόσμου».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η παράταξη έγινε εύκολο θύμα των πολιτικών της αντιπάλων ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε όσους την εγκατέλειψαν για την εξουσία.

«Εάν ηγηθώ του νέου φορέα ενότητα δεν θα σημαίνει μοιράζω βουλευτικές έδρες και υπουργικά οφίτσια. Όταν κάποιοι τα χάνουν, κοιτούν προς άλλες κατευθύνσεις. Κοιμόντουσαν μνημονιακοί, ξυπνούσαν αντιμνημονιακοί και ξανάγιναν μνημονιακοί. Διότι ήθελαν υπουργείο και βουλευτικές καρέκλες. Και κάποιοι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να απενοχοποιήσουν τη δική τους ιστορική διαδρομή ενοχοποιώντας όλες τις υπόλοιπες. Αυτό είναι το μέλλον μας; Εγώ λέω πως όχι για αυτό είμαι υποψήφιος».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη, τόνισε ότι το ιδρυτικό συνέδριο θα είναι το πρώτο βήμα.

«Εάν νομίζουν κάποιοι ότι νέα προσπάθεια σημαίνει και νέα φέουδα, νέες διαπραγματεύσεις εις βάρος του μέλλοντος αυτής της παράταξης έχουν γελαστεί. Το συνέδριο θα είναι απολύτως δημοκρατικό, απολύτως αντιπροσωπευτικό. Οι αποφάσεις του θα είναι δεσμευτικές για όλους και για την ηγεσία και για τα κόμματα.

Οδικός άξονας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στα σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Ηλεία, ειδικά στον οδικό άξονα που έχει καθυστερήσει δραματικά.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ηλείας είναι ο οδικός άξονας. Γιατί καθυστερεί; Επειδή ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Σπίρτζη παίζουν παιχνίδια εις βάρος του λαού της Ηλείας. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βαλτώσει το έργο και δεν το λέω μόνο ως μηχανικός, το λέω κι ως ευρωβουλευτής. Διότι το έργο αυτό είχε μια συγκεκριμένη μορφή, συνένωνε δυο συγκεκριμένους άξονες και τώρα αλλάζει όλη η αρχιτεκτονική του. Για ποιο λόγο το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας, τι εξυπηρετεί; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που όταν έρθει στο περιφερειακό συνέδριο κι όποτε έρθει στη δυτική Ελλάδα, πρέπει να το απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο».

Όλη η επικαιρότητα