Categories: Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Το 2023 έχουμε χρέος να αντιστρέψουμε το αρνητικό σπιράλ που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας

Share

«Η πατρίδα μας πληρώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακριβά τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό. Τον διχασμό και την τοξικότητα. Έχει έρθει η ώρα να ξεπεράσουμε αυτούς, που δεν ξέρουν να χτίζουν γέφυρες αλλά μόνο να γκρεμίζουν, για να ανατείλει μια εποχή γόνιμου πολιτικού διαλόγου, που θα απαντά στα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στις κάλπες. Που θα υπηρετεί τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, τη λογοδοσία, την ανεξαρτησία των θεσμών, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια», υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει πώς «η χώρα μας από το 2010 βιώνει ένα συνεχές κρίσεων, οι ανισότητες αυξήθηκαν ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι αναζήτησαν στο εξωτερικό μια καλύτερη ζωή».

Όπως επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης, «η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία πολιτική επιλογή είναι η στήριξη της κοινωνίας με τολμηρές αποφάσεις, που θα κατανέμουν με δικαιότερο τρόπο τα βάρη της κρίσης και με ολοκληρωμένες πολιτικές να διασφαλίζεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και προοπτική για όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει πως για να αντιστραφεί αυτό το αρνητικό σπιράλ, «το οποίο υποθηκεύει το μέλλον της χώρας», χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα δημιουργεί πολλές και καλές θέσεις εργασίας, και θα θέτει τις βάσεις για μία ανθεκτική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δηλώνει, στην αυγή του 2023, αποφασισμένος να παλέψει ώστε να αναγεννηθούν οι ελπίδες της νέας γενιάς για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και πιο δημιουργικό μέλλον.

Προσθέτει πως πρέπει «να έρθουμε σε πλήρη ρήξη με πελατειακές νοοτροπίες και συμπεριφορές, που οδηγούν στη στασιμότητα και στην παρακμή και να αναδείξουμε ένα νέο πολιτικό ήθος και αξίες, που οικοδομούν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό».

Επίσης, σημειώνει ότι την περασμένη χρονιά ο πόλεμος επέστρεψε ξανά στην Ευρώπη με την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ τονίζει: «Την ίδια στιγμή, ο αναθεωρητισμός ενισχύεται και στη γειτονιά μας, όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας. Γι’ αυτό οφείλουμε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα να υπερασπιζόμαστε διαχρονικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».