Αρθρογραφία

Ν. Διαμαντόπουλος: Η γενιά της Ανεξαρτησίας για τη συνείδηση της ιστορίας

Ακούστε το άρθρο

– 1).   Με εξακόσια (600) ευρώ το μήνα (σε τέτοιες… εποχές μάλιστα), γίνονται… αρκετοί «στρατιώτες». Μόνο που αυτός ο «στρατός», λέγεται «μισθοφορικός». Η Πολιτική όμως, δεν έχει ανάγκη από στρατούς. Εκτός βέβαια, από εκείνους που μόνο μέσα από «στρατούς», έχουν μάθει να… επιβιώνουν, καθώς επίσης, να (αυτο)προσδιορίζονται και να (αυτο)χαρακτηρίζονται.

– 2). Όταν… από μια ολόκληρη γενιά αξιών και ιδανικών, δεν ακολουθεί κανείς τούς… μεγάλους των… πραγμάτων, σε σημείο που εκείνοι να μην ξέρουν τι να κάνουν, έρχεται η… ώρα της συναλλαγής και «βόλεψης» ελαχίστων στοιχείων κενοδοξίας, με «γραμμάτια» που «υπογράφονται» προεκλογικά και εξοφλούνται μετεκλογικά.

– 3). Με την προοπτική της αμοιβής, υπάρχουν… ορισμένοι «πρόθυμοι». Χρήσιμοι είναι κι αυτοί, για να οδηγηθούν στη δόξα την πνευματική, εκείνοι που έχουν την τόλμη και το θάρρος, ν’ αγωνιστούν ασυμβίβαστα, για τις ιδέες και τις αξίες τους.

  Υ.Γ.: Εδώ… Αμαλιάδα! Κάθε θέση της Ανεξαρτησίας, δεν έχει να κάνει με τη νομική, αλλά με την πολιτική και την αντίστοιχη ηθική. Καθώς και με τις εννοιολογικές και ερμηνευτικές αποσαφηνίσεις διάφορων όρων. Η ΑΞΙΑ έναντι της αξίας. Η ΤΙΜΗ έναντι της τιμής.

 

Με ΤΙΜΗ αντί για ΑΜΟΙΒΗ

Νικόλαος Διαμαντόπουλος

Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας – «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ».

Όλη η επικαιρότητα