Πολιτική

Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας: Παιδιά ενός κατώτατου Υπουργείου Παιδείας

Έως σήμερα 14/10 το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια!
LOGO ΣΥΡΙΖΑ
Ακούστε το άρθρο

Ένας και πλέον μήνας έχει παρέλθει από την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους. Στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει ολιγωρία απέναντι σε εκατοντάδες παιδιά που χρήζουν υποστήριξης από ειδικευμένο προσωπικό, αναγκάζοντάς τα να μένουν εκτός σχολείου με όλα όσα συνεπάγεται η «επιλογή» αυτή για τα ίδια και τις οικογένειές τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με συνεχείς παρεμβάσεις του επισημαίνει το πρόβλημα ήδη από τα τέλη Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα:

  • με την υπ’ αριθμ. 8633/30-08-2021 Ερώτηση 52 βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτάται η Υπουργός Παιδείας σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, με σκοπό να έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες των σχολικών μονάδων σε παράλληλη στήριξη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η ερώτηση κατατίθεται τρεις μέρες μετά την α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών/τριών.
  • με την υπ’ αριθμ. 9150/20-09-2021 Ερώτηση 42 βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, με σκοπό την άμεση κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε παράλληλη στήριξη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, δεδομένου ότι μετά την α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών/τριών τα κενά είναι εκατοντάδες.
  • με την υπ’ αριθμ. 9274/24-09-2021 Ερώτηση 53 βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτάται η Υπουργός Παιδείας σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί για την άμεση στήριξη μαθητών που χρήζουν παράλληλης στήριξης και υπηρεσιών σχολικού νοσηλευτή μέχρι την κάλυψη των κενών αυτών. Η ερώτηση κατατίθεται τρεις μέρες πριν τη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών/τριών.

Στα καθ΄ ημάς:

Το Τμήμα Παιδείας – Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας δημοσιεύει κείμενο στις 16/9 με τίτλο

«Παιδιά ενός κατώτατου Υπουργείου Παιδείας», γνωστοποιώντας πρόβλημα μαθητή Λυκείου του νομού μας και στηλιτεύοντας την εγκληματική ολιγωρία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Στις 11/10 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός καταθέτει αναφορά στη Βουλή σχετικά με την άμεση ανάγκη πρόσληψης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στο Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού. Σημειώνουμε ότι ο κ. Καλαματιανός είχε συνυπογράψει τις τρεις προαναφερόμενες ερωτήσεις στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Έως σήμερα 14/10 το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια!

Οι πολιτικές αποκλεισμού της κυβέρνησης σε βάρος ευάλωτων και ευπαθών ομάδων δυστυχώς συνιστούν την «κανονικότητά» της! Η άνευ προηγουμένου αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας θυματοποιεί τα παιδιά εκείνα που θα έπρεπε να αποτελούν την άμεση προτεραιότητά του στερώντας τους το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και στην ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκρίνει την υποχρέωση της Πολιτείας να λειτουργεί αντισταθμιστικά αμβλύνοντας τις κάθε είδους ανισότητες! Εναντιώνεται με όλες του τις δυνάμεις στην πολιτική των φραγμών και των διακρίσεων υποστηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση σε μια ποιοτική δωρεάν δημόσια εκπαίδευση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό όλων όσων αδικούνται αλλά δε ζητούν ελεημοσύνες, των συνανθρώπων μας που απλά διεκδικούν τα αυτονόητα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους!

Ήταν είναι και θα είναι όμως απέναντι σε όλους όσους αδικούν! Και με όλες του τις δυνάμεις θα στηλιτεύει όσους καπηλεύονται τον πόνο των συνανθρώπων τους και τον θυσιάζουν στον βωμό της εξυπηρέτησης των μικροπολιτικών τους συμφερόντων!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού

Όλη η επικαιρότητα