Εκλογές Πολιτική

Ν. Φαρμάκης: «Ο… Συριζαίος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας βάζει πλάτες στην κυβέρνηση και για το ξεπούλημα της Μακεδονίας»

Ακούστε το άρθρο

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο δήθεν ανεξάρτητος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι στην πραγματικότητα είναι κομματικός εντεταλμένος του ΣΥΡΙΖΑ, που βάζει πλάτες στην κυβέρνηση και για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, κόντρα στην πλειοψηφία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία υιοθέτησε και ανακοίνωσε ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την άρνηση της παράταξης του κ. Κατσιφάρα στο Συμβούλιο, ακόμα και να συζητηθεί σχέδιο ψηφίσματος που ο ίδιος εισηγήθηκε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Φαρμάκης πρόσθεσε: «Ούτε… φύλο συκής δεν έμεινε πια στον κ. Κατσιφάρα, μετά το σιωπητήριο που επέβαλλε στους συμβούλους της παράταξής του, ακόμα και για ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα. Μόνη έννοια του, η προσήλωση στην κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει γι’ αυτόν…»

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ

Σημειώνεται ότι ο κ. Φαρμάκης εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη συζήτηση και υιοθέτηση σχεδίου ψηφίσματος, με το εξής περιεχόμενο:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εκτιμά πως το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελλάδος και της αντίστοιχης των Σκοπίων, δεν υπηρετεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και είναι αντίθετη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Επίσης, υποστηρίζει ότι η παραχώρηση «μακεδονικής» υπηκοότητας και γλώσσας στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) θα αποτελέσει την απαρχή νέων αλυτρωτικών επιδιώξεων και θα αποτελέσει παράγοντα αστάθειας στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τα επόμενα χρόνια.

Δεδομένου ότι με τη ψήφιση της συγκεκριμένης συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, διατυπώνει τη ρητή αντίθεσή του με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και ζητάει από τα Κόμματα και τους Βουλευτές να τη καταψηφίσουν.

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα εκπροσωπηθεί στο συλλαλητήριο της προσεχούς Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα, τη Συμφωνία να επικυρώσει ή όχι, με την ψήφο του ο ίδιος ο ελληνικός λαός, μέσω δημοψηφίσματος.

Η μη αποδοχή τετελεσμένων, μόνο από μερίδα του πολιτικού κόσμου και η επιδίωξη της μέγιστης εθνικής ενότητας σε τέτοιου είδους μείζονα ζητήματα, αποτελούν θεμελιώδεις και απαραβίαστες αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Σημειώνεται, τέλος, ότι υπέρ της συζήτησης του θέματος, ως κατεπείγοντος, ψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μόνη την παράταξη της πλειοψηφίας να την αρνείται.

Όλη η επικαιρότητα