Ηλεία

Ν.Φιγαλεία: Τα ευέλικτα πυροσβεστικά οχήματα επισκευάζονται και σύντομα θα επανέλθουν

Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην ανησυχία των φορέων και των κατοίκων της περιοχής της Φιγαλείας, αναφορικά με την μη ύπαρξη των μικρών πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή τους, έρχεται να δώσει με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Αλεξανδρόπουλος  τα δύο πυροσβεστικά οχήματα 4χ4 που στάθμευαν μόνιμα τα τελευταία χρόνια είτε στα Περιβόλια είτε στα Πετράλωνα και εκ περιτροπής σε Νέα Φιγαλεία και Ζαχάρω, βρίσκονται για επισκευές σε συνεργείο προκειμένου να αποκατασταθεί η επιχειρησιακή τους ικανότητα και σύντομα πάλι να είναι στην διάθεση της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να συμβάλουν όπου αυτό καταστεί αναγκαίο.

«Δυστυχώς η κατάσταση του στόλου οχημάτων του Δήμου που παραλάβαμε ήταν σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε τις βλάβες, τα αποκαταστήσουμε την σωστή και ασφαλή  λειτουργία τόσο των οχημάτων όσο και των μηχανημάτων προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν και πάλι»

Μάλιστα όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ζαχάρως βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια εξορθολόγησης των  δαπανών για τον στόλο οχημάτων του Δήμου, με την οριστική  απόσυρση και μη καταβολή τελών κυκλοφορίας  και λοιπών δαπανών, στα οχήματα που πλέον δεν χρησιμοποιούνται.

Προετοιμασία για τον χειμώνα

Η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την αντιμετώπιση πλυμμηρικών φαινομένων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξενδρόπουλος με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας Μπαλκάμο.

Αυτό που τονίστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, ήταν ότι εν όψει της χειμερινής περιόδου και των έντονων καιρικών φαινομένων που κατά καιρούς πλήττουν της ευρύτερη περιοχή μας, πρέπει να υπάρχει μία συνεχής και σωστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, τόσο για την πρόληψη όσο κυρίως για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Ενδιαφέρον και για τα σχολεία

Οι τρόποι καλύτερης λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου αλλά και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ζαχάρως  Κώστας Αλεξανδρόπουλος με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνα Αθανασόπουλο.

Ειδικά εν όψει της χειμερινής περιόδου και με δεδομένο ότι πολλές εκπαιδευτικές μονάδες βρίσκονται σε ορεινές περιοχές του Δήμου αναζητήθηκαν οι   τρόποι καλύτερης  λειτουργίας τους.

Όλη η επικαιρότητα