Ηλεία

Ν. Ηλεία: Απείλησαν ότι θα την κάψουν, την βίασαν και τη λήστεψαν

Τον τρόμο στα χέρια δυο ανδρών που εισέβαλαν στην κατοικία της σε περιοχή της Ν. Ηλείας το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα έζησε μια 65χρονη, που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα ληστείας και βιασμού από τους δυο αδίσταχτους άνδρες που εισέβαλαν σπίτι της τέτοιες άγιες μέρες. Με μεγάλη προσοχή πραγματοποιείται η έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.

Όπως φαίνεται η εγκληματική δράση δε χάνεται ακόμα και επί εποχής κορονοϊού, καθώς οι δυο δράστες των οποίων τα στοιχεία παραμένουν ακόμα άγνωστα, εισέβαλαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας έχοντας κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και γάντια προκειμένου να τη ληστέψουν. Ωστόσο, ο αρχικός σκοπός για τον οποίο μπούκαραν παράνομα σπίτι της δεν άργησε να αλλάξει και αφού κατάφεραν και ακινητοποίησαν την 65χρονη, ο ένας εκ των δυο τη βίασε.

Δεν έμειναν όμως εκεί, αφού συνέχισαν να ψάχνουν για πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα. Από το «ψαχούλεμά» τους, κατάφεραν να βρουν ένα πορτοφόλι της με 200 ευρώ και λίγα κοσμήματα μικρής αξίας. Όπως φαίνεται όμως όλα αυτά δεν ήταν αρκετά και συνεχίζοντας το ψάξιμο κατάφεραν να βρουν την κάρτα ανάληψης χρημάτων της γυναίκας. Έχοντας στο μυαλό τους πως θα μπορούσαν φεύγοντας να βρεθούν σε ένα ΑΤΜ και να κάνουν ανάληψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσού γίνεται, την πίεσαν να τους δώσει τον κωδικό της κάρτας απειλώντας τη ότι θα της βάλουν φωτιά να την κάψουν χρησιμοποιώντας μια φιάλη υγραερίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι απειλές τους έπιασαν τόπο μιας και ο ένας δράστης πήγε στην τράπεζα με την κάρτα και ο δεύτερος έμεινε πίσω.

Ο βιασμός συνεχίστηκε…

Όσο ο ένας έλειπε, ο δεύτερος βρήκε την ευκαιρία και βίασε την 65χρονη γυναίκα. Ανάλογη συνέχεια υπήρξε και τη στιγμή που ο πρώτος επέστρεψε από το ΑΤΜ με άδεια χέρια μιας και ο λογαριασμός της δεν είχε κάποιο χρηματικό ποσό, βιάζοντάς τη για δεύτερη φορά. Οι δράστες μην έχοντας κάτι άλλο να πάρουν, έκλεψαν και το κινητό τηλέφωνο της 65χρονης και τράπηκαν σε φυγή. Οι αρχές που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των δυο δραστών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η γυναίκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις από την Ιατροδικαστή Πατρών, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να αναμένονται σύντομα.

Επικεφαλής των ερευνών είναι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Μπάμπης Πατσούρης.

Όλη η επικαιρότητα