Κόσμος

Ν. Κορέα: Νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου

2aaa11db4019da1cf3e5c2b6d9d8b9ed.jpg

Νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από το ναυάγιο του πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό δίκτυο NBC news, την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Τσουνγκ Χονγκ-γουόν παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της 16ης Απριλίου. 

Τις παρακάτω φωτογραφίες ανάρτησε σε νοτιοκορεατική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ένας μαθητής, την ημέρα που το πλοίο βυθίστηκε.

«Το πλοίο βυθίζεται», έγραψε ο νεαρός, ο οποίος ακόμη αγνοείται.

Στις εικόνες απεικονίζονται εγκλωβισμένοι επιβάτες, πολλοί από τους οποίους δεν φορούν σωσίβια, λίγα λεπτά πριν τη βύθιση του πλοίου. 

Πάντως, για την ώρα οι δύτες δεν μπορούν να φτάσουν στο πλοίο για να ανασύρουν και τα υπόλοιπα πτώματα που έχουν εντοπίσει καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν τους το επιτρέπουν. 

Το Σάββατο, τα τεράστια κύματα και οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν τα συνεργεία διάσωσης να σταματήσουν τις εργασίες τους. Ωστόσο, την Παρασκευή οι δύτες εντόπισαν σε μια από τις καμπίνες του πλοίου -που μάλιστα χωρούσε κανονικά 30 άτομα- τα πτώματα 48 κοριτσιών τα οποία φορούσαν τα σωσίβιά τους και προφανώς υπάκουσαν στις εντολές του πληρώματος που τους ζήτησε να παραμείνουν στη θέση τους. 

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου, ενώ ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε έως τώρα είναι 187. 


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα