Ηλεία Πολιτική

Ν. Κοροβέσης: Οι καταρράκτες της Νεμούτας να μπουν στον «τουριστικό χάρτη»

Ακούστε το άρθρο

*Ουσιαστικές επαφές με αυτοδιοικητικούς  φορείς και κατοίκους που βρέθηκε κοντά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι καταρράκτες της Νεμούτας είναι ένας «ακατέργαστος θησαυρός» πού από εδώ και στο εξής οφείλουμε να τον αναδείξουμε και να τον προβάλουμε σε όλη τη χώρα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος επισκέφθηκε το οροπέδιο της Φολόης και ένα από τα σημεία στα οποία στάθηκε ιδιαίτερα ήταν ακριβώς η τοποθεσία που βρίσκονται οι συγκεκριμένοι καταρράκτες.

Ο κ. Κοροβέσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη μέχρι τώρα κατάσταση του φυσικού αυτού τοπίου, να συζητήσει με τους κατοίκους αλλά και τους αυτοδιοικητικούς φορείς το ζήτημα της περαιτέρω τουριστικής επισκεψιμότητας όχι μόνο με τους καταρράκτες, αλλά και με τα εντυπωσιακά μονοπάτια που μπορούν να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό μέρος εναλλακτικού τουρισμού και που μέχρι σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την δημοσιοποίηση αυτών των θεμάτων, ενώ ταυτόχρονα είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και για τα άλλα προβλήματα της περιοχής πού κυρίως έχουν να κάνουν με τα ζητήματα της οδοποιίας αλλά και τα σοβαρά αγροκτηνοτροφικά προβλήματα. Καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τον απλό κόσμο της επαρχίας Ολυμπίας στη συγκεκριμένη ορεινή ζώνη και που ασφαλώς χρήζουν αντιμετωπίσεις και από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στις τοπικές κοινότητες

Επίσης, ο κ. Κοροβέσης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μία προς μία στις τοπικές κοινότητες του Λάλα, της Αχλαδινής και της Νεμούτας και να συζητήσει μέσα σε ένα φιλόξενο και ιδιαίτερα ουσιαστικό κλίμα για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες περιοχές. Οι κάτοικοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του εκεί, ενώ ο ίδιος επεσήμανε πως θα βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία μαζί τους για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων απασχολούν αυτές τις περιοχές, που μπορεί μεν να έχουν προβλήματα λόγω της ορεινής τοποθεσίας τους, δεν παύουν όμως να είναι από τις πιο όμορφες που πρέπει να γίνουν και τουριστικά θελκτικές για τον κόσμο όχι μόνο της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα