WEB tv Ηλεία

Ν. Κοροβέσης: Ζητά άμεσα την κατάργηση περιορισμών στον Κυπαρισσιακό (vid)

Ακούστε το άρθρο

Θέλουμε την πραγματική εξέλιξη στη Νότια Ηλεία και όχι “φρένο” σε κάθε δραστηριότητα επενδυτική-τουριστική.. –  Με τέτοια Π.Δ. δεν πάμε πουθενά… Οι προηγούμενοι δεν υπολόγισαν τις αγωνίες των κατοίκων και έβαλαν τον τόπο στο περιθώριο..

 Συνάντηση με μια σημαντική “ατζέντα” θεμάτων και με στόχο την επίλυση προβλημάτων του τόπου, αναμένεται να έχει τις επόμενες μέρες στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης.

Κυρίαρχο ωστόσο ζήτημα που μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα και για το οποίο ο Ηλείος Αντιπεριφερειάρχης είχε κάνει και πρόσφατα ανάλογες παρεμβάσεις, είναι αυτό του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο και την ανησυχία που υπάρχει στους κατοίκους και επαγγελματίες της Νότιας Ηλείας σε σχέση με την εξέλιξη της συγκεκριμένης περιοχής.

Ο κ. Κοροβέσης, αντιλαμβανόμενος απόλυτα τη δύσκολη κατάσταση που θέτει τον τουρισμό και την οικονομία η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος, δε θεωρεί ότι θα έφερνε αποτέλεσμα οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της κατάργησής του.

“Φρένο” σε κάθε κίνηση

Είναι αδιανόητο σήμερα μια “ζωντανή” περιοχή όπως είναι η Ζαχάρω και οι υπόλοιπες τοποθεσίες στον άξονα του Κυπαρισσιακού Κόλπου που “διψούν” για ανάπτυξη, έχουν τεράστιες δυνατότητες για προσέλκυση επισκεπτών αλλά και για δημιουργία σοβαρών επενδύσεων ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, να παραμένουν εξαιτίας αυτού του Διατάγματος ανενεργές και χωρίς καμία ουσιαστική δραστηριότητα.

Ο “εγκλωβισμός” που έχουν υποστεί στις διατάξεις των περιορισμών και των άλλων μέτρων θα επιφέρει, ίσως και άμεσα, τεράστια προβλήματα στην εξέλιξη της περιοχής που μόνο ως… “κακόγουστο αστείο” μπορούμε να ανεχόμαστε τη στασιμότητα και εν τέλει τη μαράζωσή της.

Η εφαρμογή του Π.Δ. από την προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε παρά τις σοβαρές ενστάσεις μας, τις καθολικές διαφωνίες μας, αλλά και τα πολλαπλά αποδεικτικά στοιχεία που έδειξαν την παραποίηση σημερινών δεδομένων από εκείνους που ανέλαβαν την ευθύνη να συντάξουν τις μελέτες και να κάνουν τις προτάσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τονίζει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και προσθέτει:

Αυτή τη φορά να μας ακούσουν

Εύχομαι, ελπίζω και θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή τη φορά να εισακουσθούμε. Να καταλάβουν επιτέλους τις δικαιολογημένες αιτιάσεις μας. Να αφήσουν τη Νότια Ηλεία να προχωρήσει μπροστά και να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα πολιτιστικής, τουριστικής, αγροτικής και αθλητικής ανάπτυξης.

Να μπει σε δημιουργικές δράσεις, για να υπάρξουν κίνητρα και προϋποθέσεις ουσιαστικών επαγγελματικών -επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, πάντα με σεβασμό για την προστασία του περιβάλλοντος. Με σύνεση, προσοχή και διαρκή έλεγχο που νομίζουν όλοι θα αποδεχθούμε. Όχι όμως με τη στείρα λογική υπερβολικών μέτρων και απαγορεύσεων που “καταδικάζουν” την περιοχή και τη θέτουν σε μακροχρόνια απομόνωση.

Το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό πρέπει και θα ζητήσουμε να απασχολήσει κατά μείζονα τρόπο και την ηγεσία του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αυτή τη φορά οφείλει να ακούσει την τοπική κοινωνία και να κατανοήσει την αγωνία του κόσμου που ήδη αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες.

Όλη η επικαιρότητα