WEB tv Ηλεία

Ν. Μανωλάδα: Απήγαγαν Πακιστανό εργάτη γης και τον άφησαν να πεθάνει – Αναβίωσε η φρίκη στο ΜΟΕ Πάτρας (vids)

Αναβίωσε την περασμένη Τρίτη στο ΜΟΕ Πάτρας η συγκλονιστική υπόθεση που εκτυλίχθηκε το 2012 με θύμα έναν νεαρό Πακιστανό που ήρθε στην Ηλεία για δουλειά.
Ακούστε το άρθρο

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών αναβίωσε την περασμένη Τρίτη η ανατριχιαστική υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2012 όταν ένας 23χρονος Πακιστανός απήχθη από πέντε ομοεθνείς του στην Νέα Μανωλάδα με σκοπό να ζητήσουν λύτρα τα οποία όμως και δεν πήραν ποτέ με αποτέλεσμα να τον αφήσουν μέσα στο κατακαλόκαιρο δεμένο σε ένα δένδρο στην ερημιά όπου και πέθανε από την πείνα και την δείψα!

Μόλις οι απαγωγείς διαπίστωσαν ότι ο άτυχος νέος είχε πεθάνει, έθαψαν άρον – άρον το άψυχο κορμί του  σε μια χαράδρα και διέφυγαν  στο εξωτερικό.

Ο μικρότερος της παρέας όμως, φαίνεται πως δεν άντεξε τις τύψεις και ομολόγησε το έγκλημα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης αφού καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια και 7,5 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού.

Την περασμένη Τρίτη, ο εν λόγω άνδρας εμφανίστηκε στο ΜΟΕ Πατρών μεταμελημένος ζητώντας επιείκεια και πέτυχε να μειώσει την αρχική ποινή σε 14 μόλις χρόνια, κάτι που σημαίνει πως σε λίγο καιρό θα αποφυλακιστεί ωστόσο όσα περιέγραψε για μια ακόμα φορά είναι σοκαριστικά.

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ηλεία

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Αύγουστο του 2012. Ο 23χρονος Πακιστανός που έως τότε ζούμε στην Αθήνα με ένα θείο του πήρε την απόφαση να κατέβει στην Ηλεία για να εργαστεί σε καλλιέργειες στην Νέα Μανωλάδα, κατόπιν τηλεφωνικής προτροπής από έναν υποτιθέμενο φίλο του. Μόλις επιβιβάστηκε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ ξεκίνησε και ο εφιάλτης που του κόστισε τελικά την ζωή με τον πιο βάρβαρο και βασανιστικό τρόπο.

Δεμένος χειροπόδαρα στην ερημιά

Μόλις το θύμα αποβιβάστηκε από τα ΚΤΕΛ, οι πέντε ομοεθνείς του τον άρπαξαν και αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία σε περιοχή πλησίον του φράγματος Πηνειού.

Ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου αποκάλυψε πως η παρέα των πέντε Πακιστανών επικοινώνησε με την οικογένεια του 23χρονου και ζήτησαν 23 χιλιάδες ευρώ για την απελευθέρωσή του.

Οι συγγενείς του, µετέβησαν στο Τµήµα Ασφαλείας Πετραλώνων Αττικής, όπου και κατήγγειλαν την απαγωγή και άμεσα ενημερώθηκε και το Τµήµα Ασφαλείας Αττικής και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισµό του απαχθέντος.

Την ίδια ώρα ο 23χρονος βίωνε τη φρίκη, αφού µετά την απαγωγή του και τη µεταφορά του στην ερηµική τοποθεσία, οι δράστες τον έδεσαν από δύο δένδρα και του έδιναν για δύο τρεις ηµέρες µόνο νερό και ένα ξεροκόµµατο για φαγητό, απειλώντας τον και βασανίζοντάς τον, ενώ του έλεγαν ότι δεν πρόκειται να φύγει από το σηµείο µέχρι να καταβληθούν τα λύτρα.

Τελικά  οι διαπραγματεύσεις με τους γονείς του θύματος δεν είχαν αίσιο τέλος με αποτέλεσμα ο 23χρονος μετά από τρεις ημέρες, να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η ανατριχιαστική περιγραφή προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στην πρόεδρο του δικαστηρίου: «Μα καλά, δεν τον λυπηθήκατε; Τον δέσατε και τον αφήσατε να πεθάνει σαν το σκυλί;» ρώτησε έκπληκτος για να πάρει την απάντηση από τον κατηγορούμενο πως εκείνος του πήγαινε φαγητό και νερό κάθε μέρα, αρνούμενος ωστόσο ότι τον βασάνιζαν.

Τον έθαψαν σε χαράδρα και έφυγαν για το εξωτερικό…

Σύµφωνα µε τα όσα έχει πει τότε στις αστυνοµικές αρχές ο κατηγορούμενος, την τρίτη ηµέρα που πήγαν οι δράστες στο σηµείο, βρήκαν τον 23χρονο νεκρό και µην έχοντας άλλη επιλογή έσκαψαν ένα λάκκο βάθους µισού µέτρου και τον έθαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη του.

«Μόλις πέθανε, τον θάψαμε όλοι μαζί. Εγώ τους είπα να πάμε στην Αστυνομία αλλά με απείλησαν και την κοπάνησαν στην Ευρώπη» υποστήριξε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας πως επειδή οι τύψεις βάρυναν τη συνείδησή του, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του 23χρονου πήγε στην Αθήνα και ομολόγησε το έγκλημα σε έναν εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας, καθώς το παιδί έπρεπε να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές.

Τον αναγνώρισε ο θείος

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς», ο θείος του 23χρονου είδε στην Αθήνα τον ένα εκ των δραστών και τον αναγνώρισε ως έναν από τους ανθρώπους που είχαν προτείνει δουλειά στο νεαρό και αµέσως πήγε και το κατήγγειλε στην Αστυνοµία. Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν και προσήγαγαν τον  Πακιστανό στο Τµήµα Ασφαλείας Αττικής, ο οποίος οµολόγησε την πράξη του. Φυσικά συνελήφθη και οδήγησε τις αρχές στον τόπο του εγκλήματος.

Για την μεταφορά της σορού του 23χρονου από το σημείο της ταφής, που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που διήρκησε αρκετές ώρες, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Τμήματος Ασφαλείας Αττικής.

Παναγιώτης Μεταξάς, συνήγορος κατηγορούμενου

«Ήθελε να εξιλεωθεί, οδήγησε τις Αρχές στη σορό του θύματος»

«Έχει περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή, όπου πειθαρχικά έχει άριστη συμπεριφορά. Επιπλέον, προσπάθησε να άρει τις συνέπειες των πράξεών του, για να εξιλεωθεί. Εάν δεν είχε μιλήσει στις διωκτικές αρχές ο εντολέας μου δεν θα είχε βρεθεί ακόμα η σορός του άτυχου 23χρονου».

Όλη η επικαιρότητα