Ηλεία

Ν. Σιαψάλης: «Πάρτε μέτρα τώρα!»

Να συνεχιστεί η πίεση προς την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις οποίες ουσιαστικά η πανδημία του κορονοϊού αποτέλεσε την ταφόπλακα, μετά την επί μια 10ετία κρίση, αποφασίστηκε κατά το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στους Μολάους.

Ήταν η πρώτη συνεδρίαση και μάλιστα δια ζώσης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχε και ως μέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν βουλευτές της Λακωνίας, ο δήμαρχος Μονεμβασιάς και φορείς και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως άλλωστε επισημάνθηκε, θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουν να λειτουργούν, αφού έχουν πληγεί βάναυσα και ταυτόχρονα δεν διαθέτουν τα εχέγγυα, ώστε στο άμεσο μέλλον να καταφέρουν να καταστούν βιώσιμες.

Μιλώντας χθες στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Σιαψάλης αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Ομοσπονδίας, καλώντας για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να ξεκινήσει την υλοποίηση μέτρων τόνωσης της αγοράς, διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: «Καθημερινά βλέπουμε όλοι τι συμβαίνει στις αγορές. Οι αγορές περνούν δύσκολες στιγμές, δεν υπάρχει κίνηση, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, που βέβαια ποτέ δεν σταμάτησαν.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την πίεση προς την Πολιτεία να λάβει πραγματικά μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος και το σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει. Αν δεν υλοποιηθούν άμεσα μέτρα, τελειώσαμε…», είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα