Ελλάδα

Ν. Σμύρνη: Ομολόγησε η 22χρονη μάνα του νεογνού πως εκείνη το πέταξε από το μπαλκόνι-Την πρόδωσε το DNA

Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη και την κατηγορία της παιδοκτονίας θα βρεθεί η 22χρονη Ελληνίδα σπουδάστρια ΙΕΚ, η οποία ήταν μάνα του νεογνού που βρέθηκε νεκρό στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που διέμενε η μάνα του, επί της οδού Πριγκιποννήσων 5 στη Νέα Σμύρνη.

Η 22χρονη έμενε σε διαμέρισμα του 2 ορόφου της πολυκατοικίας αυτής με την μητέρα της που είναι διαζευγμένη και προσπαθούσε με έναν μισθό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σπιτιού και της ανατροφής της κόρης της που την σπούδαζε.

Εκείνη δεν γνώριζε τίποτα για όλα αυτά, καθώς η κοπέλα επειδή ήταν παχουλή και φορούσε πάντα φαρδιά και ριχτά ρούχα μπόρεσε να κρύψει την κύησή της που ήταν αποτέλεσμα εφήμερου έρωτα με έναν συνομήλικο της.

Η ίδια αφού ομολόγησε την πράξη της στους αστυνομικούς φέρεται να υποστήριξε πως αντιλήφθηκε και εκείνη αργά την εγκυμοσύνη της και όταν την ανέφερε στον σύντροφό της εκείνος απλά αδιαφόρησε.

Εκείνη αρχικά υποστήριξε πως δεν σκέφτηκε την άμβλωση και αποφάσισε να το κρατήσει το παιδί κρυφά όμως από την μητέρα της.

Κάποια στιγμή όμως άλλαξε γνώμη και μερικά 24ωρα πριν και ενώ έλειπε η μητέρα της στην δουλειά της, γέννησε στο μπάνιο και αμέσως μετά έβαλε το παιδί σε μία σακούλα με τον ομφάλιο λώρο του και το πέταξε από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου πάνω στον ακάλυπτο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο δίχτυ που την επόμενη ημέρα βρέθηκε νεκρό.

Από την πρώτη στιγμή προσποιείτο την αδιάφορη όταν πήγαν στην πολυκατοικία οι αστυνομικοί, το Σάββατο και την Κυριακή. Ωστόσο, το προφίλ της 22χρονης ταίριαζε στο πρόσωπο που θεωρούσαν ύποπτο οι αστυνομικοί και της πήραν DNA όπως και σε άλλα άτομα από την γειτονιά.

Σήμερα το απόγευμα βγήκαν τα αποτελέσματα που την ταυτοποίησαν, προσήχθη στην Ασφάλεια και ομολόγησε την πράξη της, ενώ στην παρούσα φάση δεν κρίθηκε αναγκαία η παρουσία ψυχολόγου. Μετά την ομολογία της μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρούς αφού δεν είχε λάβει ιατρική φροντίδα μετά τον τοκετό.

Το μωράκι πέθανε από την ασιτία και την εγκατάλειψη

Η ίδια επίσης υποστήριξε ότι όταν γέννησε το παιδί αμέσως το πέταξε και δεν αντιλήφθηκε καν αν ήταν ζωντανό ή νεκρό. Το νεογέννητο αγοράκι όμως έπεσε θύμα εγκατάλειψης και της ασιτίας. Αυτή είναι η πιο λογική εκτίμηση αφού τα ακριβή αίτια θανάτου του νεογνού είναι απροσδιόριστα όπως κατέληξαν στην από κοινού νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Γιώργος Ντιλέρνια και Σουλτάνα Μαριανού, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το αγοράκι όπως έδειξαν και οι ακτινογραφίες δεν έφερε το παραμικρό κάταγμα ή κάκωση στο σώμα παρά την ελεύθερη πτώση από τον δεύτερο όροφο και αυτό γιατί ανέκοψε φαίνεται την ορμή της πτώσης το δίχτυ που κατέληξε και έτσι για να γίνουν σοφότεροι οι ιατροδικαστές, θα προχωρήσουν και σε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Αυτό που ανατριχιάζει είναι ότι γεννήθηκε ζωντανό και πάνω από 3,5 κιλά, ήταν ολοκληρωμένη κύηση 9 μηνών και πέθανε ελάχιστες ώρες μετά την γέννησή του, δηλαδή από 12 έως 20 ώρες πριν βρεθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, πιθανόν δηλαδή έμεινε όλη τη νύχτα έτσι μέχρι να καταλήξει.

Το νεκρό νεογέννητο εντοπίστηκε το απόγευμα το Σαββάτου αρχικά από μία ένοικο της πολυκατοικίας μέσα σε μία νάιλον ροζ σακούλα, τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο του. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξέτασαν τους κατοίκους ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου μεταξύ των οποίων ήταν και η συγκεκριμένη κοπέλα.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα