Ν. Σπανόπουλος: Νικητής στη «μάχη» της ζωής του!

Νόσησε από τον αδελφό του που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους

Μια μεγάλη περιπέτεια, μια μεγάλη «μάχη» που κερδήθηκε έδωσε ο 44χρονος Νίκος Σπανόπουλος από το Αυγείο του δήμου Ήλιδας που και αυτός, όπως και ο αδελφός του προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, βγαίνοντας και οι δύο πριν λίγες ημέρες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που νοσηλεύονταν επί σχεδόν έναν μήνα.

Ο κ. Νίκος Σπανόπουλος νόσησε έχοντας έρθει σε επαφή με τον αδελφό του, που συμμετείχε στην μοιραία, όπως αποδείχτηκε, εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Έδωσε μάχη για την ζωή του και τα κατάφερε.

«Αρχικά, παρουσίασα  μερικά δέκατα, γρήγορα όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Σπανόπουλος, ο οποίος δεν έφερε προηγουμένως κάποιο βαρύ υποκείμενο νόσημα.

Για 15 ημέρες βρίσκονταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου, με τον 44χρονο να έχει χάσει, όπως εξομολογείται, την αίσθηση του χρόνου και του χώρου.

Ταυτόχρονα, η οικογένειά του ζούσε στιγμές μεγάλης αγωνίας, αφού εκτός από τον ίδιο, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονταν και ο αδελφός του.

«Όταν μου είπαν ότι πρέπει να μπω σε ειδικό θάλαμο, είπα «Νίκο τώρα πρέπει να παλέψεις για τη ζωή σου». Δεν ήξερα αν είναι μέρα  ή νύχτα. Μόνο ο γιατρός μου έκανε νόημα και μου έδινε κουράγιο. Οι δικοί μου πέρασαν πιο δύσκολα. Είπα  όμως τα δίνουμε όλα…».

Ο κ. Ν. Σπανόπουλος καλεί τους συμπολίτες του, όλον τον κόσμο να μην παίρνει αψήφιστα τον κορονοϊό και να τηρούν όλοι τα μέτρα, ώστε κανείς άλλος, όσο αυτό είναι εφικτό, να μην περάσει όσα έζησε ο ίδιος και όσα περνούν και άλλοι συνάνθρωποί μας που συνεχίζουν να δίνουν τον μεγάλο αγώνα της ζωής τους για να επιστρέψουν στα σπίτια τους υγιείς.