Ελλάδα Υγεία

Ν. Θωμαΐδης: Σταθεροποιητική τάση δείχνει η διασπορά στα λύματα – Μετά από δύο εβδομάδες η πτώση των κρουσμάτων

Αυξητικές τάσεις της διασποράς του κορωνοϊού παρατηρούνται σε Θεσσαλία και Θράκη σε αντίθεση με την Αττική όπου εμφανίζεται μια σταθεροποίηση στον αριθμό των νοσούντων.
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποιητική τάση δείχνουν οι αναλύσεις στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε την πεποίθηση ότι φτάσαμε στην κορύφωση του 6ου πανδημικού κύματος.

«Ελπίζουμε ότι (η διασπορά του ιού) θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για ακόμη μία – δύο εβδομάδες και μετά θα αρχίσει μια σταδιακή πτώση» τόνισε στην εκπομπή «Από τις Έξι» και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.

Σύμφωνα με τον ειδικό, στις περισσότερες πόλεις έχουμε ακόμα αυξητικές τάσεις, με μεγάλες αυξήσεις στα κρούσματα να παρατηρούνται στη Θεσσαλία και στη Θράκη.

Σχολιάζοντας την έξαρση των κρουσμάτων ο κ. Θωμαϊδης υπενθύμισε ότι πέρυσι, την ίδια εποχή, έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την μετάλλαξη Δέλτα.

«Αντίστοιχη είναι και φέτος η κατάσταση με δύο νέα στελέχη με δύο νέα στελέχη» είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

Μιλώντας για την παραλλαγή Όμικρον 5 επισήμανε ότι διαφεύγει της φυσικής ανοσίας που έχουμε αποκτήσει με τους εμβολιασμούς ή τη νόσηση, επομένως «με την έναρξη της κινητικότητας των ανθρώπων την τουριστική περιόδο και τη μη λήψη προστατευτικών μέτρων έγινε η διάδοση του ιού».

Όλη η επικαιρότητα