Ηλεία

Να φτάσει ο αυτοκινητόδρομος στην Αρχαία Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Η επέκταση του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» στην Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά την επίσκεψη του Προέδρου της «Ολυμπίας Οδού» κ. Παναγιώτη Παπανικόλα στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, με επιστολή του στις 29 Μαρτίου 2022, να αναλάβει η «Ολυμπία Οδός» την εκπόνηση της μελέτης και να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσα από το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται για τη σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων με τους αυτοκινητόδρομους. Επεσήμανε ακόμη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του τον Νοέμβριο του 2021 στην Αρχαία Ολυμπία, για δημιουργία του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία».

Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο χωρίς μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις, που το συνολικό μήκος του δεν ξεπερνά τα 17 χιλιόμετρα, από τον κόμβο στις Κολιρέικες Παράγκες -που προβλέπεται να φτάσει ο νέος αυτοκινητόδρομος- μέχρι την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Για να μπει σε τροχιά υλοποίησης το έργο της επέκτασης μέχρι την Ολυμπία, ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε να γίνει πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να δώσει εντολή προς τον παραχωρησιούχο για εκπόνηση της μελέτης του συγκεκριμένου τμήματος. 

Κατά τη συζήτηση παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος και Δημήτρης Νικολακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Φλέσσας και Φώτης Κωσταριάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Μαντάς και ο Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Γιάννης Μάκκας.

Όλη η επικαιρότητα