Αποδράσεις Αργολίδα

Να Γιατί θα Ερωτευτείς το Ναύπλιο

Ακούστε το άρθρο

Στον Σαρωνικό κόλπο θα βρούμε την όμορφη πόλη του Ναυπλίου, που συχνά ονομάζεται και ο πιο ρομαντικός προορισμός στην Ελλάδα. Η αρχική πρωτεύουσα του σύγχρονου κράτους της Ελλάδας (1823-1834) διαθέτει εκπληκτική ενετική αρχιτεκτονική και οθωμανικές δομές και προσφέρει μια τέλεια ρομαντική απόδραση από την Αθήνα.

Είναι μόνο δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Σχεδιάζετε ένα οδικό ταξίδι στην Πελοπόννησο; Μια απόδραση στο Ναύπλιο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Δύο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα, το Ναύπλιο είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο και με λεωφορείο. Το ταξίδι περνάει από τη βόρεια Πελοπόννησο, οπότε μπορείτε να θαυμάσετε υπέροχα τοπία.

Είναι ένα εκπληκτικό μέρος για να μάθετε για την ελληνική ιστορία.

Το Ναύπλιο φιλοξενεί ένα Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα υπέροχο βενετσιάνικο κτίριο στην πλατεία Συντάγματος. Η μόνιμη έκθεση παρουσιάζει μερικά από τα παλαιότερα απομεινάρια της Παλαιολιθικής Εποχής και περιλαμβάνει ειδώλια, κοσμήματα, ρούχα, γλυπτά, κεραμικά και σπάνια αντικείμενα από τη Νεολιθική περίοδο.

Η εξερεύνηση της υπόλοιπης περιοχής είναι βολική.

Η βολική του τοποθεσία στον Σαρωνικό κόλπο κάνει το Ναύπλιο μια ιδανική βάση για να βγείτε σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους στην Πελοπόννησο. Το θέατρο της Επιδαύρου και οι αρχαίες πόλεις της Κορίνθου, των Μυκηνών και των Τυρινών είναι όλα πολύ κοντά στο Ναύπλιο. Οι λάτρεις του κρασιού θα χαρούν να γνωρίζουν ότι η περιοχή παραγωγής κρασιού Νεμέα είναι επίσης κοντά και προσφέρει πολλές ευκαιρίες γευσιγνωσίας.

Είναι ο παράδεισος ενός περιπατητή.

Μαγευτικοί προορισμοί στην Ελλάδα για τους λάτρεις του περπατήματος υπάρχουν πολλοί, και το Ναύπλιο είναι ένας από αυτούς. Η καρδιά της παλιάς πόλης, με το λαβύρινθο από τα στενά δρομάκια, τις κρυμμένες πλατείες και τα εκπληκτικά νεοκλασικά αρχοντικά, είναι τόσο μαγευτική όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Η παραλιακή πόλη έχει μια ποικιλία από παραλίες και απομονωμένους όρμους.

Το Ναύπλιο τα έχει όλα για μια τέλεια απόδραση το καλοκαίρι και όχι μόνο: γραφικά εστιατόρια, καφετέριες και κοντινές παραλίες. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και ανακαλύψτε μια σειρά από παραλίες, όπως η Αρβανιτιά, το Νεράκι και η Καραθώνα, μια μεγάλη αμμώδης παραλία. Περαιτέρω, εννέα χιλιόμετρα (5,6 μίλια) από το Ναύπλιο, ο Τόλος είναι ένας άλλος δημοφιλής παραλιακός προορισμός, αλλά για κάτι πιο ήσυχο, το κοντινό Καστράκι είναι σίγουρα ένα μέρος που πρέπει να δείτε.

Όλη η επικαιρότητα