Life

Το να είσαι single κάνει καλό στην υγεία σου

Ακούστε το άρθρο

Θυμάσαι την εποχή που ήσουν 20κάτι και κανένας, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν νοιαζόταν για τα προσωπικά σου και για το αν είσαι single και ready to mingle ή αν είσαι με τον ίδιο φίλο από το πρώτο έτος στη σχολή; Ε, όλα αυτά για κάποιο λόγο δεν έχουν σημασία μόλις σβήσεις το 27ο κεράκι στην τούρτα (το έχω μελετήσει, όλοι στα 27 φρικάρουν)- λες και πατάει κάποιος ένα κουμπί σε γονείς και συγγενείς και τους βάζει στη λειτουργία ”εσύ πότε θα βρεις ένα καλό παιδί”.

ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΝΤΑΞΕΙ;

Πριν μιλήσουμε με ντοκουμέντα και έρευνες (γιατί έχουμε την επιστήμη με το μέρος μας, κύριοι) θα πω το αυτονόητο– η προσωπική σου ζωή δεν αφορά ΚΑΝΕΝΑΝ και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγχωθείς γιατί η γιαγιά σου θέλει να δει ένα εγγονάκι πριν πεθάνει.

Το πώς θα ζήσεις τη ζωή σου, το αν θα κάνεις οικογένεια ή όχι είναι καθαρά προσωπική επιλογή και αν επιλέξεις να κάνεις καριέρα από το να μεγαλώσεις χ, ψ παιδιά δεν πρέπει να σου δημιουργεί τύψεις. Το bullying που έχουν υποστεί οι single σε αυτό τον κόσμο είναι ανυπόφορο και ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους· στην τελική το λέει και η επιστήμη, οι single ζωή είναι πιο υγιής επιλογή. (Ααπ, δεν σας χάλασε!)

Οι single έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση

Οκ, αυτό δεν ισχύει 100%, καθώς η φυσική μας κατάσταση και το πόσο φροντίζουμε το σώμα μας δεν συνδέεται άμεσα με την ερωτική μας ζωή. Αρκετές έρευνες ωστόσο έχουν δείξει ότι οι single έχουν την τάση να γυμνάζονται πολύ περισσότερο από εκείνους που βρίσκονται σε σχέση, άρα έχουν πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση και μεγαλύτερες πιθανότητες να καταπολεμήσουν συμπτώματα κατάθλιψης, διαβήτη κ.ά ασθενειών.

via GIPHY

Η διατροφή τους είναι πιο υγιεινή

Η ποπ κουλτούρα μας έχει μάθει ότι οι single γυναίκες παίρνουν αγκαλιά ένα κουβά παγωτό, τρώνε μόνο junk food και πίνουν μόνες τους στο σπίτι για να διασκεδάσουν την μοναξιά τους. Αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψέμα και σύμφωνα με την σεξολόγο Laurel House όσοι είναι σε κακές και μη υγιείς σχέσεις έχουν πολύ χειρότερη διατροφή από τους single.

via GIPHY

Δεν στρεσάρονται τόσο για τα χρήματα

Το ίδιο είναι να έχεις να υπολογίσεις μαθήματα παιδιών, οικογενειακές διακοπές, πάγια έξοδα (φαγητό, λογαριασμούς) για 5 άτομα και το ίδιο είναι να έχεις ΜΟΝΟ τα δικά σου έξοδα; Nope. Χαρακτηριστικά έρευνες έχουν δείξει ότι οι single γυναίκες 18-30 ετών βγάζουν σχεδόν 1500 ευρώ περισσότερα από τις παντρεμένες μεταξύ των ηλικιών 44-46 ετών. Προφανώς παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά όπως και να το κάνεις όταν εξαρτώνται από σένα και άλλα άτομα, το στρες που βιώνεις είναι έντονο και έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία σου.

via GIPHY

Είναι πολύ πιο αυτάρκεις

Η single ζωή, είτε την έχεις επιλέξει είτε όχι, σε αναγκάζει να γίνεις αυτόνομη και ανεξάρτητη καθώς δεν υπάρχει κάποιος, στον οποίο μπορείς να στραφείς ανά πάσα ώρα και στιγμή (εκτός από γονείς, αδέρφια, κολλητούς). Αυτό δεν σημαίνει ότι απλά έχεις μάθει να πορεύεσαι μόνη σε αυτή τη ζωή *παίζει μικρό βιολάκι* αλλά ότι δεν πληγώνεσαι τόσο εύκολα από τους άλλους και ότι ξέρεις να προφυλάσσεις τον εαυτό σου. Είσαι μια strong, powerful και confident woman, θα έλεγε κανείς.

Είναι πιο ευτυχισμένες από τις παντρεμένες

Ξανά, αυτή η πρόταση δεν μπορεί να κάνει apply σε κάθε single/ παντρεμένη γυναίκα εκεί έξω, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι όσες έχουν σοβαρή σχέση έχουν περισσότερες πιθανότητες να μειώσουν τον εαυτό τους και να αφήσουν στην άκρη πράγματα που τις κάνουν πραγματικά χαρούμενες σε σχέση με τις single. Σου θυμίζει κάτι αυτό;

via GIPHY

 


Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα