Ηλεία

«Να καταπέσει η συκοφαντική δυσφήμιση από τη Δικαιοσύνη» – Τι δηλώνει ο Δημ. Κωνσταντόπουλος για την παρουσία του στα δικαστ. Αμαλιάδας

Αναστάτωση δημιούργησε η συχνή παρουσία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ενώ παράλληλα αποτέλεσε αφορμή για σχόλια. Ο κ. Κωνσταντόπουλος με δηλώσεις του «ξεκαθαρίζει» το τοπίο εξηγώντας λεπτομερώς τους λόγους της παρουσίας του στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Στους γνωρίζοντες τον ίδιο, είναι γνωστό ότι όλες οι κινήσεις του γίνονται πάντοτε πολύ προσεκτικά και μέσα σε πλαίσιο νομιμότητας και προστασίας της κοινής γνώμης από ύπουλες και συκοφαντικές ενέργειες.

Ο ίδιος έπεσε θύμα κακόβουλων σχολίων, τα οποία πηγάζουν είτε από αντιζηλία, είτε από πολιτικά κίνητρα, μέσω του διαδικτύου και δημοσίων συζητήσεων, για να τον συκοφαντήσουν. Έτσι, ο κ. Κωνσταντόπουλος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και όπως ο ίδιος δηλώνει ήρθε η ώρα της κρίσης και της δικαιοσύνης. Οι μηνύσεις που ήδη είχε υποβάλει ήταν για συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό του και την οικογένειά του, αλλά αυτό που δίνει άλλη διάσταση στο όλο θέμα είναι ότι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος προχώρησε και σε αγωγές εναντίον των ατόμων αυτών, ζητώντας αποζημιώσεις για ηθική βλάβη με ποσά που πραγματικά ζαλίζουν για το ύψος τους.

Ο ίδιος δήλωσε και κυρίως η οδηγία που έδωσε στους δικηγόρους του είναι πως: «Είμαι αμετάκλητος και δεν υποχωρώ αλλά ούτε και δειλιάζω με ότι έχει να κάνει με την προστασία της δικής μου υπόληψης και της οικογένειάς μου. Προσωπικά απευθύνθηκα και απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη και ζητάω δικαίωση για αυτά που θίγουν την προσωπικότητά μου και τη δημόσια εικόνα μου και κυρίως όταν οι προθέσεις αυτών που συκοφαντούν είναι τουλάχιστον άνανδρες και δόλιες. Ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα σε κανέναν να μιλά με αυτό τον τρόπο για μένα και την οικογένειά μου και όλη η επαγγελματική και πολιτική μου πορεία αποδεικνύει το αντίθετο. Το ότι δεν μιλώ και δεν εκφράζομαι δημόσια, απαντώντας δηλαδή σε αυτές τις συκοφαντίες, δεν είναι αδυναμία, αλλά προστασία όλων αυτών των αξίων που πρεσβεύω. Για αυτό και ακολουθώ το δρόμο της δικαιοσύνης και στα δικαστήρια να ειπωθεί όλη η αλήθεια και να ξεγυμνωθεί η ενορχηστρωμένη συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό μου».

Όλη η επικαιρότητα