Αργολίδα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Να κλείσει το Μπούρτζι λόγω επικινδυνότητας από την αρχή του καλοκαιριού είχε επισημάνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων

Ακούστε το άρθρο

Από τις αρχές Ιουνίου του 2017 έχει επισημάνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων το ζήτημα με την απαράδεκτη για τους επισκέπτες εικόνα που παρουσιάζει το Μπούρτζι ως εργοτάξιο αλλά και για τον κίνδυνο ατυχήματος για όσους το επισκέπτονται και είχε προτείνει το φρούριο να κλείσει για το διάστημα των εργασιών όπως γίνεται και σε άλλα μνημεία, ενώ μάλιστα είχε κατηγορηθεί για αυτό από μερίδα πολιτών.

Το Μπούρτζι μέχρι και σήμερα (εκτός από ένα μικρό διάστημα στην έναρξη των εργασιών και πριν διακοπούν) είναι επισκέψιμο και οι βαρκάρηδες που εκτελούν τα δρομολόγια από το λιμάνι μεταφέρουν καθημερινά επισκέπτες στο φρούριο όπου αντικρίζουν τις πραγματικά απαράδεκτες εικόνες)

Στις 8 Ιουνίου ο κ. Κωστούρος έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και μάλιστα είχε αναρτήσει και φωτογραφίες από επίσκεψη του στο χώρο:
 “Το Μπούρτζι όπως όλοι γνωρίζουν εκτός από τους κατ´ επάγγελμα ψεύτες ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Το ημιτελές έργο υλοποιείται από την Εφορία Αρχαιοτήτων. 


Οι ενέργειες για την διακοπή της πρόσβασης στο Μπούρτζι ζητήθηκαν για να προστατευθεί η εικόνα της πόλης διότι οι επισκέπτες περιηγούνται ένα μνημείο εργοτάξιο και όχι ένα μνημείο στολίδι όπως θα είναι μετά το πέρας των εργασιών.

Η αγωνία κάποιων να διαστρεβλώσουν την αλήθεια (συνηθισμένο χαρακτηριστικό τους ) δεν είναι ανεκτή πλέον από κανέναν.” 
Και σε άλλη ανάρτηση του αναφέρει:

“Πρέπει να ξέρει ο κόσμος για να καταλαβαίνει τους λαϊκιστές και να τους πετάει στο καλάθι της ιστορίας. 


Συνολικές δαπάνες έργων:
ΠΔΕ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ) ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για το έτος 2015 4.016.569,75 Ευρώ.
Στο Μπούρτζι εργασίες ύψους 374.895,91 ευρώ το έτος 2015.
Συνολικές δαπάνες έργων ΠΔΕ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ) ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για το έτος 2016 323.812,81 Ευρώ. Εργασίες Μπούρτζι 0,00 Ευρώ.
Κυρίως το 2016 έγιναν εργασίες – ολοκληρώθηκαν τα έργα :
1) Aγίας Μονής Ναυπλίου
2) Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Ασίνης –καστράκι
3) Βυζαντινό Μουσείο Άργους .
Πως θέλει κάποιος να τελειώσει το έργο όταν η Κυβέρνηση δίνει το έτος 2016 μέσω ΠΔΕ μόνο 323.812,81 Ευρώ για την Αργολίδα ενώ το 2015 είχαν δοθεί 4.016.569,75 Ευρώ. Από τα 4 εκατομμύρια πέσαμε δηλαδή στις τριακόσιες χιλιάδες περίπου .
Που είναι η ευθύνη του Δήμου; 
Πουθενά .
Δεν χρηματοδοτεί ο Δήμος το ΕΡΓΟ.
Όπως θα έπρεπε να ξέρουν κάποιοι ύστερα από τόσα χρόνια…………..
Επίσης πολλοί αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστοί στη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών για να μην υπάρξει ατύχημα , το οποίο θα δυσφημούσε τη Χώρα και την Πόλη διεθνώς .
Γιατί κλείνει το Μπούρτζι ;
Είναι απλό λόγοι ασφαλείας.

Όποιος νοήμων επισκεφθεί το χώρο θα ζητήσει να μην είναι επισκέψιμο για ένα διάστημα.

Είναι επίσης σημαντικό κάποιος να μην έχει επισκεφθεί το χώρο και όμως να προτείνει λύσεις και να έχει άποψη!!!


Μα και φυσικά έχει άποψη ……όλοι έχουμε.
Δεν κοστίζει …..απλά λαϊκίζει”
Αν λοιπόν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας δεν απαγορεύσει την είσοδο στο Μπούρτζι εικόνες σαν και αυτές που κάνουν σημερα το γύρο του διαδικτύου θα συνεχίσουν να ντροπιάζουν την πόλη και την περιοχή μας.
Πηγή http://www.argolikeseidhseis.gr

Όλη η επικαιρότητα