Ηλεία

‘Να κλείσει το λιμανάκι στο Παλούκι!’ – Τι ζητά η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η αβεβαιότητα του παρελθόντος εξακολουθεί να ‘συνοδεύει’ το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου, το οποίο όσο παραμένει ‘ορφανό’ και δεν έχει φορέα διαχείρισης δεν πρόκειται να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.

Το αντίθετο μάλιστα, οδεύει πλέον σε κλείσιμο, μετά το νέο έγγραφο που θέτει τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους.

Όπως έγινε γνωστό, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, απέστειλε έγγραφο στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, με το οποίο καλεί το Λιμεναρχείο εφόσον δεν οριστεί Φορέας Διαχείρισης να προχωρήσει σε κλείσιμο του λιμανιού Παλουκίου.

Δεν λειτουργεί το βράδυ

Ήδη, υπάρχει σχετικό έγγραφο του Λιμεναρχείου Κατακόλου- Λιμενική αστυνομία, το οποίο απαγορεύει την λειτουργία του λιμανιού Παλουκίου από την δύση έως την ανατολή, το οποίο επί της ουσίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αφού δεν υπάρχει ένας φορέας στον οποίο να υπάγεται και να μπορεί να το διαχειριστεί και φυσικά να διασφαλίζει τις συνθήκες λειτουργίας του.

Το τι θα πράξει το Λιμεναρχείο δεν είναι γνωστό, ωστόσο σε περίπτωση που αποφασιστεί το κλείσιμο του λιμανιού, θα υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη των επαγγελματιών αλιέων τα οποία ελλιμενίζονται εκεί και θα μείνουν ‘άστεγα’.

Βέβαια, το θέμα δεν είναι τόσο απλό, καθώς απαιτείται λύση άνωθεν για να μπορέσει το αλιευτικό να λειτουργήσει σωστά και αυτό θα γίνει μόνον εφόσον υπαχθεί σε κάποιο φορέα διαχείρισης.

Επαφές στο Υπουργείο

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι έχουν γίνει επαφές με το Υπουργείο Ναυτιλίας και έχει τεθεί και στον Ηλείο Γενικό Γραμματέα κ. Καλαματιανό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση και αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υπάρξει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, για να βρεθεί ο τρόπος διαχείρισης του θέματος, έτσι ώστε να πάψει το λιμανάκι να είναι ‘ορφανό’.

Η πρόταση για να υπαχθεί σε δημοτικό διαδημοτικό ταμείο, μαζί με το δήμο Πύργου, δεν φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος και θα αναζητηθεί νέος τρόπος.

Πάντως, σε ότι αφορά τη συντήρηση του χώρου την αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προχωρά τη διαδικασία για να γίνει η εκβάθυνση του διαύλου του καταφυγίου.

Όλη η επικαιρότητα