Ηλεία

«Να μην μαραζώνει άλλο το αλιευτικό Παλουκίου»…

Ακούστε το άρθρο

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε την Κυριακή το πρωί ο Ναυτικός Όμιλος Παλουκίου, στο εστιατόριο Porto Marine στο Παλούκι.

Παρουσία των μελών του ΝΟΠΑ και της Λιμενάρχη Κυλλήνης κα Ασημακοπούλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θόδωρος Βουκελάτος την ευχαρίστησε για την παρουσία της στην εκδήλωση και έκανε μια αναφορά στο ιστορικό του Ομίλου, αφού πριν λίγες ημέρες έκλεισε 20 χρόνιας λειτουργίας. Μάλιστα, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια εορταστική εκδήλωση για τα 20 αυτά χρόνια, η οποία ανεβλήθη λόγω του ξαφνικού θανάτου του ιδρυτικού μέλους και φίλου Γιώργου Καραπάνου πριν από 3 περίπου μήνες.

Ο κ. Βουκελάτος μίλησε για την σημαντική ναυταθλητική δραστηριότητα του Ομίλου όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συνεχείς προσχώσεις του διαύλου στο Αλιευτικό Καταφύγιο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα με τα χρόνια να απομακρύνονται από την περιοχή τα ιστιοφόρα.

«Η ωραία δραστηριότητα, έδωσε τη θέση της στον καθημερινό αγώνα, στην προσπάθεια να κρατηθεί «ζωντανό» ένα λιμανάκι που έγινε με «στραβό» τρόπο και που καθημερινά – παρά τις προσπάθειες μας  για την συντήρησή του – μια – μια οι υποδομές καταρρέουν», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΝΟΠΑ.

Ο κ. Βουκελάτος, τόνισε ότι παρότι λόγω συνθηκών ο Όμιλος δεν δραστηριοποιείται ναυταθλητικά συνεχίζει να υπάρχει, κάτι που οφείλεται στα μέλη και τους φίλους του που συνεχίζουν να πιστεύουν στον ρόλο του ΝΟΠΑ στο λιμανάκι και γενικότερα στην περιοχή.

Παράλληλα, έκανε κάλεσμα σε όσους αγαπούν τον ναυταθλητισμό να συμμετέχουν στον ΝΟΠΑ. Επίσης, απευθυνόμενος στην κα Ασημακοπούλου πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κυλλήνης για θέματα  θαλάσσιας ασφάλειας και προστασίας από την ρύπανση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Λιμενάρχης Κυλλήνης, η οποία ευχήθηκε ότι καλύτερο στα μέλη του ΝΟΠΑ.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο π. Παναγιώτης Γιατράς, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Όλη η επικαιρότητα