Ηλεία

«Να στηρίξουμε σωστά τον τουρισμό μας!»

liatshs_aggelopoylos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το σοβαρό ζήτημα των απορριμμάτων και η προώθηση του τουρισμού στην Ηλεία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, με τον πρόεδρο του Ομίλου Aldemar, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο την βοηθό του, Νανίτα Κυργεώργη και τον Διευθυντή του Olympian Village, Παύλο Ντάκουρη.

Ο κ. Αγγελόπουλος, μετέφερε στον κ. Λιατσή, την ανησυχία που υπάρχει για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με τον δήμαρχο του Πύργου να τον διαβεβαιώνει πως το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ενώ επεσήμανε πως ο δήμος του Πύργου θα συνεργασθεί με τους εκπροσώπους του τουρισμού προκειμένου να βοηθηθεί τουριστικά ο τόπος, αναλαμβάνοντας δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Πλέον έχουμε την ελπίδα ότι περνάμε στη σχεδόν μόνιμη λύση. Διαβεβαίωσα τον κ. Αγγελόπουλο ότι πρέπει να κάνει λίγη υπομονή, είχα την κατανόηση του και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές. Διάπλατα ο δήμος θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του και η πολιτική που ακολουθεί τόσα χρόνια ο Όμιλος θα συνεχίσει να είναι φιλεργατική και μια πολιτική που προσιδιάζει σε μια περιοχή που έχει στον τομέα της εργασίας τεράστια προβλήματα. Θα συνεργαστούμε για να δούμε τι δράσεις πρέπει ο δήμος να αναλάβει για να βοηθήσετε τόπο και κοινωνία. Τα σχέδια του ομίλου είναι πολλά και θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον γιατί ο ευλογημένος τόπος μας τα χωράει αυτά τα σχέδια και οι προοπτικές που ανοίγονται θα τα εξυπηρετήσουν», ανέφερε ο κ. Λιατσής.

«Με αφορμή το θέμα των σκουπιδιών και με την παρέμβαση που μου έκανε ο δήμαρχος για το θέμα της εργασίας, τις λύσεις μπορούμε να τις βρούμε τοπικά, ο διάλογος πρέπει να είναι ανοιχτός και να είναι ειλικρινής. Το σκουπίδι είναι καλώς ή κακώς ευθύνη του δήμου αλλά την ίδια ώρα και των πολιτών – ως πρόεδρος της Περιβαλλοντικής του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου – σας λέω ότι πρώτη ευθύνη είναι του ίδιου του πολίτη και της επιχείρησης για τον τρόπο που τα διαχειρίζεται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Ευχαριστώ για τις διαβεβαιώσεις το δήμαρχο. Η αλήθεια είναι ότι με ευχαρίστησε ότι μπήκαμε σε ένα πλαίσιο συμφωνίας και κυρίως γιατί δεν αφήνουμε το θέμα να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ενώ σε ότι αφορά τον τουρισμό τόνισε ότι: «Η τουριστική κίνηση, με τις διαπραγματεύσεις να είναι σε εξέλιξη, τα πράγματα δεν είναι ιδανικά, βάλλεται από παντού η Ελλάδα. Οφείλουμε να μπούμε στη διαδικασία εξυγίανσης του τρόπου λειτουργίας της κοινωνίας και των δομών της πολιτείας στο σύνολο της. Αυτό είναι δικό μας έργο, εμείς αποφασίζουμε».

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα