Ηλεία

«Να το μισθώσει ο δήμος Ήλιδας το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας!»

Το θέμα αυτό θα τεθεί στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 το βράδυ.
Ακούστε το άρθρο

Σε προσφορά προς την ΕΤΑΔ για απευθείας μίσθωση του χώρου του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας ή ΝΠΙΔ αυτού, θα «προχωρήσει» ο δήμος Ήλιδας, με ταυτόχρονη ματαίωση από πλευράς ΕΤΑΔ του διαγωνισμού!

Το θέμα αυτό θα τεθεί στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 το βράδυ, σύμφωνα με την πρόσκληση που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «Η συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα, διότι στις 15/12/2021 υλοποιείται ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τη μίσθωση του προαναφερόμενου ακινήτου σε τρίτους, με καθαρά επιχειρηματικούς όρους».

«Όραμα και προοπτική…»

Μιλώντας χθες στην εφ. «Πατρίς», λίγο μετά την απόφαση για κατεπείγουσα συνεδρίαση, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι θα ζητηθεί η κατώτερη δυνατή τιμή σχετικά με την προσφορά, με τους όρους της σχετικής διακήρυξης της ΕΤΑΔ, αλλά με ματαίωση του διαγωνισμού όσον αφορά την κατάθεση προσφορών από άλλους.

«Νομίζω ότι έτσι όπως είχαν πάει τα πράγματα, και με δεδομένη την ιστορία όλων αυτών που έχουν συμβεί μετά το 2008, που έληξε η τριαντακονταετής μίσθωση, είναι η καλύτερη εξέλιξη.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν πια, προγραμματίζοντας για μια μεσομακροπρόθεσμη περίοδο, να δημιουργήσουμε ένα κάμπινγκ που θα είναι αντάξιο του οράματος που έχουμε για την Κουρούτα και της προοπτικής, με Γαλάζια Σημαία, με τουριστική προβολή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, και χρησιμοποιώντας το ως αιχμή για την συνολικότερη ανάπτυξη και των ιδιωτικών καταλυμάτων που δημιουργούνται στον οικισμό Κουρούτας.

Αν υποτεθεί, ότι προσδοκούμε σε 2 – 3 χρόνια, να έχουμε και τον αυτοκινητόδρομο, τότε καταλαβαίνουμε όλοι τι διαστάσεις μπορεί να πάρει αυτό το εγχείρημα ανάπτυξης της Κουρούτας», δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα