Ηλεία

Να ξαναλειτουργήσουν οι «κομμένες» ειδικότητες ζήτησαν οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

amaliada4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα. Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη είχαν το πρωί της Πέμπτης στον χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας οι καθηγητές των «κομμένων» ειδικοτήτων που έχουν μπει σε καθεστώς κινητικότητας, ενημερώνοντάς τη για τη διαδικασία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο αυτοί όσο και οι δεκάδες μαθητές που βλέπουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία να αλλάζει… «ρότα», χωρίς μάλιστα να το θέλουν, ζητώντας και τη δική της συμβολή στην προώθηση των αιτημάτων τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, το σύνολο σχεδόν των καθηγητών που βρίσκεται σε καθεστώς κινητικότητας αλλά και αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το νομό.

Μιλώντας στο patrisnews.com η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να περάσουν όλα στον ιδιωτικό τομέα. Πάνω από 20.000 παιδιά Πανελλαδικά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο. Καταργούν τις ειδικότητες τη στιγμή που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι γονείς έχουν εναποθέσεις τις ελπίδες τους για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους σε αυτές τις σχολές. Τους ενδιαφέρει η δημιουργία στρατιών ανειδίκευτων εργατών βορά για τους μεγαλοεργοδότες. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, οι ειδικότητες αυτές πρέπει να παραμείνουν, θα ξαναπροσληφθούν όσοι έφυγαν και να δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο λύκειο με 12ετή υποχρεωτική εκπαίδευση που θα θέσει σε τροχιά ανάπτυξης την παιδεία που πρέπει να παραμείνει δημόσια και δωρεάν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Γιάννης  Γιαννόπουλος  ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά εκεί που έχουμε επιλέξει, στο δημόσιο σχολείο. Η κυβέρνηση έχει πάρει ολισθηρή πορεία για την παιδεία αφού το νέο της μοντέλο για το δημόσιο σχολείο φέρνει μόνο την υποβάθμιση. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών και στην εργασία κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες».

«Έχω τελειώσει ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας, έχω δύο πτυχία, 22 χρόνια προϋπηρεσία και βρέθηκα χωρίς δουλειά» είπε στην εφ. «Πατρίς» η εκπαιδευτικός κα. Αντωνία Αντωνοπούλου και συνέχισε: «Η κινητικότητα είναι μύθος και ψέμα. Χωρίς πιστώσεις στους δήμους και στα νοσοκομεία δεν μπορούν να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις για να επιτευχθεί η κινητικότητα. Οι ειδικότητες πρέπει να ξαναλειτουργήσουν».

Τέλος, η εκπαιδευτικός κα. Δήμητρα Συριοπούλου είπε στο patrisnews.com: «Μας λένε ότι μπορούμε να ξαναδουλέψουμε ως ωρομίσθιοι αλλά δεν μας έχουν πει το πώς. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε το 70% του μισθού μας, πως θα πληρωθούμε ως ωρομίσθιοι; Εμείς έχουμε ασφάλιση Δημοσίου αυτοί ΙΚΑ. Τι θα ισχύσει; Από τη στιγμή που έχουν βρει τόσο μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών γιατί να ξεκινήσουν την κινητικότητα από εμάς και όχι από αυτούς;».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα