Ηλεία

Ναμπίλ Μοράντ-Συμφωνία Πολιτών: Τα παρατράγουδα στο Δ.Σ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης καλά κρατούν…

Ακούστε το άρθρο

Από τον επικεφαλής της παράταξης «Συμφωνία Πολιτών» Ναμπίλ Μοράντ με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Ανδραβίδας Κυλλήνης εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δυστυχώς ακόμα μερικοί δεν μπορούν να κατανοήσουν τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβούλων.Είναι η ύψιστη έκφραση της Δημοκρατίας και η εκπροσώπηση των πολιτών.

Ο ρόλος του προέδρου του Δ.Σ. είναι συγκεκριμένος.Πρέπει να δίνει τον λόγο στους δημοτικούς συμβούλους για τοποθετήσεις, να επιτρέπει τον αντίλογο,να προστατεύει τους δημοτικούς συμβούλους και την προσωπικότητά τους,μη επιτρέποντας προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς που δεν θυμίζουν δημοτικό συμβούλιο αλλά αρένα.Κάτι που τελευταία δεν συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας….

Δημοτικοί Σύμβουλοι επιτίθενται με τις ευλογίες της προέδρου ,υποβαθμίζοντας τον ρόλο και το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και την εντολή των πολιτών.

Είναι καιρός επιτέλους όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους και καλό είναι να διαβάσουν τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου…

Ο Δήμαρχος, συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και την αδυναμία του την καλύπτει με συνεχείς λεκτικές επιθέσεις και αναφορές χωρίς βασιμότητα.

Είναι καιρός να σταματήσει να ασχολείται με την προηγούμενη δημοτική αρχή και να αμφισβητεί συνεχώς τις χρηματοδοτήσεις και να ασχοληθεί με την εξέλιξη αυτών, προχωρώντας σε δημοπρατήσεις.

Πολύ απλά,μπορεί αν επιθυμεί να αναζητήσει τις προτάσεις και αποδοχές χρηματοδότησεων εύκολα από τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων της προηγούμενης θητείας, όπου και ο ίδιος ήταν μέλος και θα έπρεπε ήδη να τα γνωρίζει,καθώς επίσης και των πρώτων δύο επί θητείας του.

Από τα πιο σημαντικά θέματα που τον απασχόλησαν,όμως, στο τελευταίο Δ.Σ., ήταν να διπλασιάσει τις αντιμισθίες των «εκλεκτών» του προέδρων στα Νομικά Πρόσωπα, από 500 ευρώ στα 1000,καθώς και των αντιπροέδρων ,ώστε να διασφαλίσει την υποστήριξή τους!!!, προκαλώντας τους πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις οικονομικές δυσκολίες…

Η πολιτική είναι προσφορά και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται από το οικονομικό όφελος …για το λόγο αυτό και εμείς ως Δημοτική Αρχή αν και μπορούσαμε δεν αυξήσαμε τα ποσά!»

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΜΠΙΛ-ΙΩΣΗΦ ΜΟΡΑΝΤ

Όλη η επικαιρότητα