Αθλητισμός

Ναδάλ: «Δύο μήνες πριν δεν ήξερα αν θα ξαναπαίξω τένις»

Ο Ράφαελ Ναδάλ αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε με τον τραυματισμό και τον κορωνοϊό.
Ακούστε το άρθρο

Ο Ράφαελ Ναδάλ λύγισε την αντίσταση του Ντένις Σαποβάλοφ, κλείνοντας μια θέση για τα ημιτελικά του Australian Open.

Μετά το τέλος του ματς, ο Ισπανός τενίστας γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε με τον τραυματισμό στο αριστερό πόδι, αλλά και με τον κορωνοϊό.

Ο 35χρονος συγκλονίζει με τις δηλώσεις του, καθώς στάθηκε στην αβεβαιότητα που ένιωθε δύο μήνες πριν για το αν θα καταφέρει να ξαναπαίξει τένις.

«Δεν ξέρω πως κατάφερα να το γυρίσω. Με είχε καταστρέψει. Στάθηκα τυχερός στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ. Στο ξεκίνημα του ματς έπαιζα σπουδαία. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Ντένις, είναι ταλαντούχος, επιθετικός και σερβίρει σπουδαία. Είχα τις ευκαιρίες μου στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και μετά άρχισα να αισθάνομαι λίγο κουρασμένος και με πίεσε. Είναι απίστευτο για μένα να βρίσκομαι ξανά στα ημιτελικά» είπε αρχικά ο Ναδάλ.

Για το πρόβλημα στο στομάχι του στο 4ο σετ, είπε: «Το στομάχι μου άρχισε να μην είναι πολύ καλά. Ζήτησα αν μπορούν να κάνουν κάτι. Πήγαμε μέσα και κάναμε κάποια τεστ για να δω αν είμαι καλά. Πήρα μερικά χάπια για να προσπαθήσω να βελτιώσω το πρόβλημα. Ήμουν τυχερός που σέρβιρα εξαιρετικά στο 5ο σετ».

Για τις μέρες ξεκούρασης: «Είναι σημαντικό που έχω δύο ημέρες ξεκούρασης. Δεν είμαι 21 πια. Μετά από αυτό το ματς, είναι σπουδαίο να έχω δύο μέρες. Ήταν ένα σπουδαίο τεστ. Ελπίζω να είμαι έτοιμος για τα ημιτελικά. Είναι υπέροχο για μένα να μπορώ να παίξω ένα ακόμη ματς στη Rod Laver Arena».

Για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό: «Η αλήθεια είναι ότι πριν δύο μήνες, δεν ήξερα αν θα μπορώ να παίξω τένις ξανά. Είμαι εδώ, είναι ένα δώρο ζωής για μένα που βρίσκομαι εδώ και το διασκεδάζω».

Όλη η επικαιρότητα