WEB tv Αργολίδα

Ναύπλιο: Κατάρρευση κτιρίου μετά από σεισμό με πυρκαγιά και τραυματίες το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου το σενάριο της οποίας περιελάμβανε κατάρρευση κτιρίου μετά από σεισμό, εκδήλωση πυρκαγιάς και απεγκλωβισμό τραυματιών.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Ημερίδας με θέμα «Διαχείριση μαζικών καταστροφών –Αντιμετώπιση σεισμού σε σχολική μονάδα» που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ναυπλίου,το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Ναυπλίου, στην Άρια.

Η Ημερίδα απευθυνόταν σε ενήλικους εθελοντές, σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές των ΙΕΚ και περιλάμβανε ένα θεωρητικό τμήμα και την άσκηση προσομοίωσης σε κατάσταση σεισμού.

Την επιστημονική επιμέλεια της ημερίδας ανάλαβε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Για την πραγματοποίηση της άσκησης προσομοίωσης συνεργάστηκαν η Πυροσβεστική Ναυπλίου με επικεφαλής τον Πύραρχο και Διοικητή της ΠΥ Ναυπλίου Βασίλειο Αλεξόπουλο, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η ΔΕΗ, ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ συμμετείχε επίσης και ο Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Ιερέας π. Ιωάννης Μητροσύλης.

Κατάρρευση κτιρίου μετά από σεισμό με πυρκαγιά και τραυματίες, το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής στο Ναύπλιο (βίντεο)

Πηγή: argolikeseidhseis

Όλη η επικαιρότητα