Categories: My Name Is

My name is Dimakou… Maria Dimakou

Share

Απόλυτη, συναισθηματική και παρορμητική. Αυτή είναι η Μαρία Δημάκου που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να διαγράψει μία αξιόλογη πορεία στον χώρο της μουσικής. Την Τρίτη 22 Αυγούστου, θα έχουμε την ευκαιρία να της απολαύσουμε σε μια λαϊκοδημοτική βραδιά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Λάνθι για τον εορτασμό της Παναγίας της Κρεμαστής.. Γι’ αυτά και για άλλα πολλά, απαντά σήμερα στις ερωτήσεις μας…

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποια είναι η Μαρία με τρεις λέξεις;

-Απόλυτη, συναισθηματική και παρορμητική!

Τι σε ώθησε στο να ασχοληθείς με το τραγούδι;

-Από μικρή είχα το “μικρόβιο” , όμως μου προέκυψε εντελώς ξαφνικά! Ένα βράδυ με άκουσε τυχαία μία επιχειρηματίας και τραγουδίστρια, η Ιωάννα Κυριακοπούλου, και μου πρότεινε να είμαι στο μαγαζί της στην Πάτρα τη σεζόν που ερχόταν…Εκεί έκανα τα πρώτα μου μουσικά βήματα, στη “Ζαΐρα”, γνώρισα μουσικούς και έκανα φίλους καρδιάς που με βοηθούν στην εξέλιξη μου μέχρι και σήμερα!!

Τι σημαίνει για σένα το να τραγουδάς;

-Είναι ανάγκη ψυχής νομίζω… Έτσι θα το περιέγραφα!! Είναι μία γλυκιά διαφυγή από την καθημερινότητα!! Όσα έχεις νιώσει στη ζωή σου, τα εκφράζεις τραγουδώντας…

Ποιο είδος τραγουδιού εκφράζει τη Μαρία;

-Σαν Μαρία δεν μου αρέσει να χωρίζω τη μουσική σε είδη, παρόλο που πολλές φορές αναγκάζομαι… Με εκφράζει και με αγγίζει κάθε τι αυθεντικό.

Μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις εδώ που είσαι σήμερα, αντιμετώπισες δυσκολίες;

-Ευτυχώς ήμουν πολύ τυχερή στο ξεκίνημά μου… Είχα κι ακόμα έχω δίπλα μου ανθρώπους που μου στάθηκαν και με βοήθησαν πολύ! Βέβαια, δυσκολίες υπάρχουν πάντα, αλλά είναι για να τις ξεπερνάμε!

Ποια είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή που έχεις ζήσει μέχρι την έως τώρα πορεία σου στο χώρο;..

-Ξεχωριστή στιγμή είναι κάθε χειροκρότημα του κόσμου, όταν παίρνω συγχαρητήρια για μένα και τους συνεργάτες μου ή όταν καταλαβαίνω ότι εξελίσσομαι καλλιτεχνικά και ανταποκρίνομαι καλύτερα στις απαιτήσεις του τραγουδιού.

Αν σου ζητούσα να μας περιγράψεις την Μαρία με ένα τραγούδι, ποιο θα ήταν αυτό;

-Δεν μπορώ να επιλέξω ένα… Αλλά σίγουρα έχει να κάνει με θέματα ζωής και αγάπης.

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι;

-Πιστεύω ότι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε όσα συμβαίνουν στη ζωή μας,είτε σωστά είτε λάθος, είναι αυτά που διαμορφώνουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα μας. Συνεπώς δεν θα άλλαζα κάτι…

Το 2016 μας είπες για πρώτη φορά.. ” Τελευταία Καληνύχτα”. Μίλησε μας λίγο για το τραγούδι σου..

-Είναι ένα πραγματικά καλό τραγούδι. Έχει γίνει υπέροχη δουλειά από όλους τους συντελεστές και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό! Κυκλοφόρησε στο Youtube τον Ιούνιο του 2016 σε μουσική και στίχους Γιώργη και Μάνου Μακρίδη και ενορχήστρωση Γιώργου Γιαννικόπουλου. Στα φωνητικά βοήθησε ο Παντελής Κεκάτος, ενώ στη δημιουργία και σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ ο Άκη Χατζημικές.

Που θα μπορούμε να σε συναντήσουμε τον φετινό χειμώνα;.. ή είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο;

-Το χειμώνα κάθε Σάββατο θα είμαι σε έναν πολύ όμορφο χώρο στα Διγελιώτικα Αιγίου στο “Περιγιάλι”! Είμαι εκεί χειμώνα-καλοκαίρι από το 2013 και πραγματικά ευχαριστώ πολύ την οικογένεια Σκούτα για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει! Επιπλέον, είμαι σε συζητήσεις και με άλλους επιχειρηματίες τόσο στην Πάτρα όσο κι εδώ στον Πύργο!

Τι σε φέρνει στον τόπο μας την ερχόμενη εβδομάδα;

– Κάθε χρόνο 23 Αυγούστου το Λάνθι Ηλείας γιορτάζει την Παναγία την Κρεμαστή! Την παραμονή λοιπόν την Τρίτη 22 Αυγούστου έχω την χαρά και την τιμή να εμφανιστώ σε μια λαϊκοδημοτική βραδιά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου! Θα χαρώ πολύ να σας δω εκεί!

Όνειρα για το μέλλον;..

-Να μπορώ να εξελίσσομαι καλλιτεχνικά. Βέβαια, πάνω απ’όλα να έχουμε υγεία και δύναμη να αντέχουμε τις δυσκολίες… Έτσι, υπάρχει μέλλον!