My Name Is

My name is Giannakopoulos… Nikos Giannakopoulos!

Ακούστε το άρθρο

Ο σημερινός φιλοξενούμενος της στήλης, Νίκος Γιαννακόπουλος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαστούνη…

Είναι 31 ετών, έζησε για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα σπουδάζοντας (Τεχνολόγος/Γεωπόνος) και τα τελευταία χρόνια είναι ιδιοκτήτης του Café-cocktail bar My Friend`s στην Γαστούνη…

Δείτε τι απαντά στις ερωτήσεις μας…

 

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

 

Πως θα αυτοχαρακτηριζόσουν;

Θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος δυναμικός, αλτρουιστής, κοινωνικός, χωρίς δισταγμούς και αναστολές, φιλόδοξος αλλά πολλές φορές παραπονιάρης και γκρινιάρης.

Το My Friend`s λειτουργεί πάνω από 4 χρόνια.. τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει αυτή η εμπειρία;

Το My Friend’s είναι το όνειρο μου από μικρό παιδί. Οπότε έχω ζήσει, ως ένα βαθμό, ένα όνειρο ζωής. Είναι κάτι που αγαπούσα, αγαπάω και θα αγαπώ για πάντα! Έχει τρομερές απαιτήσεις και προσπαθώ συνεχώς να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βελτιώνομαι. Όμως, πρέπει να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι μαζί μου σε αυτό το όνειρο και με στηρίζει. Και να υποσχεθώ παράλληλα πως θα κάνω ότι καλύτερο για να ανταποδώσω…

Σαν επαγγελματίας τι σε διακρίνει;

Το πάθος για την ποιότητα, την τελειότητα και την επαγγελματική και αισθητική αξία των όσων προσφέρω.

Τι είναι αυτό που κάνει το «My Friends» να ξεχωρίζει;

Είναι ένα Cafe-Cocktail Bar το οποίο έχει ως φιλοσοφία να ενισχύσει την ανθρώπινη επικοινωνία, να είναι οικείο στους επισκέπτες του και παράλληλα αυτοί να απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερο cocktail. Παρ` ότι επικεντρωνόμαστε στο cocktail, απολαμβάνουμε και την διαδικασία του πρωινού καφέ και όσα αυτή προσφέρει στους πελάτες μας. Άλλωστε η μεγαλύτερη μας ανταμοιβή είναι ηθική, ξεκινά από ένα απλό ευχαριστώ και καταλήγει στην καθημερινή επαφή με τον κάθε πελάτη-φίλο ξεχωριστά.

Με ποιο τρόπο ανανεώνεις το ενδιαφέρον των θαμώνων;

Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε το τι θέλει ο κάθε πελάτης με πολύ προσοχή και αυτό είναι ένας σημαντικός λόγος που ανανεωνόμαστε διαρκώς για την ολοένα και καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Σαφώς η αλλαγή του κατάλογου μας και των προϊόντων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρατά το ενδιαφέρον των πελατών μας αμείωτο.

Θυμάσαι κάποια παράξενη ατάκα ή παραγγελία που άκουσες από κάποιον πελάτη;

Πολλά είναι τα παράξενα που ακούμε κατά καιρούς αλλά ας μην εξειδικεύουμε… με τις δικές μας συμβουλές, τέτοιου είδους ευτράπελα, δεν δημιουργούνται.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου cocktail;

Αγαπημένο μου cocktail είναι μια παραλλαγή του Mohito που έχουμε δημιουργήσει. Το ονομάσαμε Mediterranean Mohito και έχουμε αντικαταστήσει το ρούμι με την μαστίχα, το lime με το λεμόνι και το δυόσμο με τον βασιλικό. Ευπρόσδεκτοι όλοι για μια δοκιμή και θα με θυμηθείτε!

Τι θα ήθελες να δεις σύντομα στην νυχτερινή διασκέδαση της Ηλείας;

Δεν συγκαταλέγω το My Friend’s στην νυχτερινή διασκέδαση, παρά σαν ένα μέρος που οι άνθρωποι έρχονται κοντά, επικοινωνούν, αλληλεπιδρούν πίνοντας έναν απολαυστικό καφέ το πρωί και ένα ιδιαίτερο cocktail το βράδυ και ψυχαγωγούνται μέσα από διάφορα events όπως π.χ τα stand up comedy που διοργανώνουμε ή ένα βραδινό μπουφέ με finger food, πάντα με συνοδεία πολύ καλά επιλεγμένης μουσικής. Γενικότερα αυτό που θα ήθελα να δω και αυτό που θεωρώ ότι λείπει είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίες θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα μας «αναγκάσουν» κι εμάς ως ιδιοκτήτες να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Πως αφουγκράζεσαι τη νεολαία; Τι πιστεύεις ότι θέλουν οι νέοι άνθρωποι να αλλάξει άμεσα στην Ηλεία;

Προσπαθώ να είμαι φίλος με τον κάθε νέο και κατόπιν καταστηματάρχης. Έτσι γίνομαι και εγώ πιο κοινωνικός και μπορώ να προσφέρω ακόμα και λύσεις στα προβλήματα τους. Οι νέοι θέλουν πολύ μεγάλη κατανόηση από συνομήλικους τους και από μεγαλύτερους τους. Ένα πρόβλημα που τους βασανίζει είναι η εύρεση εργασίας που στις μέρες μας είναι… απαγορευτικό ακόμα και στην σκέψη. Άρα ας ξεκινήσουμε από αυτό και όλα τα άλλα έρχονται…

Γενικότερα η Γαστούνη είναι μια πόλη που…

είναι η Τρίτη σε πληθυσμό πόλη του νομού Ηλείας. Αισθητικά και από πλευράς υποδομών βρίσκεται σε αξιόλογο επίπεδο. Η σύνθεσή της τείνει στα όρια μιας ημιαστικής πόλης με συνεχώς αυξανόμενες δυνατότητες για περισσότερη πρόοδο και ευημερία.

Με την Τεχνολογία πως τα πάς;

Είμαι πολύ καλά εξειδικευμένος. Άλλωστε σήμερα η τεχνολογία είναι τρόπος ζωής και η επιχείρησή μου λειτουργεί σε μεγάλο μέρος με τη βοήθειά της.
Πως ονειρεύεσαι τον εαυτό σου στα επόμενα χρόνια;

Αφού εκπληρώσω τους στόχους μου, κατά το δυνατόν, θα ήθελα να έχω μια ζωή ήρεμη, με ευτυχία, πολλή αγάπη και σιγουριά.

Ελεύθερο χρόνο έχεις; Που τον διαθέτεις;

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος αλλά προσπαθώ να τον αφιερώνω στα χόμπι μου… το μπάσκετ και τις βόλτες με την μηχανή μου!

 

 

Όλη η επικαιρότητα