My Name Is

My Name Is Iliopoulos… Fotis Iliopoulos!

Εγωιστής κάποιες φορές, ειλικρινής, αυθόρμητος, ενθουσιώδης και… καλή ψυχή που παθιάζεται με πράγματα που αγαπά…  Αυτός είναι ο Φώτης Ηλιόπουλος, όπου εμπνεύστηκε μια υπέροχη πρωτοβουλία  ανθρωπιάς και γρήγορα «αγκαλιάστηκε» από πολλούς άλλους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στον Νομό.

Αυτή η πρωτοβουλία αφορούσε έναν φιλανθρωπικό αγώνα ανάμεσα στους Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Νομού και τους Ερασιτέχνες με σκοπό την βοήθεια και την στήριξη των άπορων οικογενειών της περιοχής που στερούνται ακόμα και τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε αφορμή για τη σημερινή μας συζήτηση

Αυτή την περίοδο, σε τί φάση σε βρίσκουμε;

Αυτή την περίοδο, βρίσκομαι σε μια καλή φάση της ζωής μου, μπορώ να πω.. Βέβαια, είμαι ένας άνθρωπος που ναι μεν προσαρμόζεται σχετικά εύλολα σε διάφορες συνθήκες, αλλά δεν επαναπαύεται… Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταφέρνω πάντα, αλλά πιστεύω ότι σε ό,τι κι αν κάνει κανείς, η προσπάθεια μετράει!

Φώτη,την περασμένη Τετάρτη, έκανες μία πράξη ανθρωπιάς… Πες μας δυο λόγια για όλο αυτό…

…δεν την έκανα μόνο εγώ! Μπορεί η πρωτοβουλία να ήταν δική μου αλλά χωρίς την στήριξη των παικτών καθώς και όλων αυτών που βοήθησαν –οι οποίοι είναι αρκετοί, δεν θα γινόταν αυτή η προσπάθεια… Και μιλάμε για έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, για να μαζέψουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που έχουν οικονομικά –και όχι μόνο προβλήματα… Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια από όλους γιατί όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους, δημιουργώντας κάτι όμορφο κατά τη δική μου γνώμη, δίνοντας ελπίδα στις οικογένειες που δεν έχουν τα απαραίτητα!

Πως σου ήρθε η ιδέα να κάνεις όλο αυτό;

Η ιδέα, μπήκε στο μυαλό μου όταν είδα κάποια πράγματα και ένιωσα πως πρέπει με κάποιον τρόπο να βοηθήσω… Έτσι αυθόρμητα, ανάρτησα ένα κείμενο στην προσωπική μου σελίδα στο facebook, κάνοντας έκκληση για να μαζέψω κάποια τρόφιμα και τότε είδα ότι υπήρχε ανταπίκριση από τον κόσμο και τότε σκέφτηκα ότι αν έκανα κάτι πιο μεγάλο και πιο γνωστό, θα συμμετείχαν περισσότεροι όπως κι έγινε!

Ανταπόκριση από τον κόσμο υπήρχε;.. Τόσο από τους παίκτες όσο και από τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο;…

Η ανταπόκριση του κόσμου, περίμενα να ήταν πιο μεγάλη, ωστόσο, σίγουρα ο σκοπός ήταν να μαζέψουμε τρόφιμα και πιστεύω πως τα καταφέραμε, καθ’ ότι πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν, άφησαν τρόφιμα κι έφυγαν…

Τελικά, «Ελπίδα Υπάρχει»;

Τελικά, αποδείξαμε όλοι μαζί ότι… Ελπίδα Υπάρχει.. και μαζί με την ελπίδα, υπάρχει και ανθρωπιά, δείχνοντας πως όταν οι Έλληνες ενώνονται, μπορούν να καταφέρουν πολλά!

Υπάρχει το αίσθημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο στην πόλη μας;

Το αίσθημα της προσφοράς υπάρχει αλλά η κοινωνία μας, θέλει τα ερεθίσματα ώστε να μπει στην διαδικασία να βοηθήσει και να προσφέρει… Αυτό ήταν και ο σκοπός μου πέρα από το να μαζέψουμε τρόφιμα και πιστεύω κατά έναν βαθμό ότι το κατάφερα…

Ποια είναι η δική σου φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζεις τη ζωή;

Η φιλοσοφία μου, είναι πως πρέπει να προσπαθούμε για το οτιδήποτε στην ζωή μας, ακόμα και γι αυτά που θεωρούμε αδύνατα ή δύσκολα.. Η ζωή, μου έχει δείξει πως η προσπάθεια μετράει ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις, γιατί είσαι καλά μέσα σου και πιστέψτε με, είναι μεγάλο πράγμα να νιώθεις καλά μέσα σου ακόμα κι αν δεν τα κατάφερες γιατί αν προσπαθείτε, θα είστε σίγουρα κερδισμένοι.

Εκτός από ευσυνείδητος πολίτης, είσαι και ένας ποδοσφαιριστής με ένα πλούσιο βιογραφικό στο τοπικό ποδόσφαιρο… μίλησε μας λίγο με την ενασχόλησή σου με αυτό…

Ίσως να ακουστεί πολύ συνηθισμένο, αλλά για εμένα το ποδόσφαιρο, είναι τρόπος ζωής… Ασχολούμαι από μικρός ξεκινώντας από την ακαδημία του κ. Χρήστου Δημόπουλου, τον «Ηρακλή Πύργου» και ύστερα στον Α.Σ. «Αίολος» όπου εκεί ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά… Ποτέ δεν θεωρήθηκα ταλέντο γιατί δεν ήμουν, αλλά πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν δύο είδη… το «ταλέντο» και ο «εργάτης»… Εάν δεν είσαι ταλέντο, να το έχεις μέσα σου, σίγουρα, μπορείς να γίνεις εργάτης και να δουλέψεις… Τώρα εάν έχεις και τα δύο, σίγουρα μπορείς να κάνεις μεγαλύτερα βήματα! Εγώ λοιπόν, θεωρώ τον εαυτό μου εργάτη, γιατί όπου κι αν πήγα, προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορώ την εκάστοτε ομάδα.. Σίγουρα τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν, είναι η δύναμη και το πάθος που βγάζω… Η ηθική ικανοποίηση ενός αθλητή ερασιτεχνικού επιπέδου –γιατί έτσι θεωρώ τον εαυτό μου, είναι να κερδίζει τους ανθρώπους, είτε συμπαίκτες, είτε παράγοντες με τον αγώνα του εντός και εκτός γηπέδων. Πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο στο τέλος κάθε σεζόν να ακούς την φράση: «Εμείς θέλουμε και τη νέα χρονιά να παραμείνεις στην ομάδα!», από τους ανθρώπους της εκάστοτε ομάδας … Αυτό για εμένα, αξίζει όσο τίποτε άλλο!

Τι σημαίνει για εσένα το να παίζεις ποδόσφαιρο;

Το να παίζω ποδόσφαιρο, για εμένα σημαίνει πολλά! Για 90 λεπτά, είμαι στον δικό μου κόσμο… Ξεχνάω προβλήματα, ξεχνάω τα πάντα.. προσπαθώ να συγκεντρώνομαι.. Πέρα από αυτά, σημαίνει και υγεία… Από το ποδόσφαιρο, έκανα και πολλές γνωριμίες και συνεχίζω να κάνω… Αγαπώ το ποδόσφαιρο και εύχομαι να μπορέσω να το υπηρετήσω και από άλλα πόστα, γιατί δεν σου κρύβω ότι ήδη έχω κάνει τα χαρτιά μου ώστε να συμμετέχω για το δίπλωμα UEFA C όπου οι εξετάσεις, θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο.

Την επόμενη –ποδοσφαιρική- χρονιά, τί να περιμένουμε από τον Φώτη;

Η επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, είναι αβέβαιη διότι δεν ξέρω κατά πόσο θα βρίσκομαι στον Νομό, αλλά σίγουρα, σκοπός μου είναι να πηγαίνω σε ομάδες που πραγματικά με θέλουν… Πάντα λειτουργώ έτσι γιατί θέλω να είμαι ενεργό μέλος μιας ομάδας… το μαρτυρούν άλλωστε και οι συμμετοχές και τα λεπτά κάθε χρόνο.

 

Όλη η επικαιρότητα