My Name Is

My name is Tsakonas… Giorgos Tsakonas!

Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα 10 του ήταν στην Αθήνα και στη συνέχεια μετακόμισε στα Καλύβια Ήλιδας όπου και παρέμεινε έως ότου γίνει σπουδαστής στο ΤΕΙ Ιονίων νήσων (Λευκάδα), στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Πλέον στα 19 του έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα μιας και συμμετέχει στο Rising Star (στην ομάδα της Δέσποινας Βανδή), το πρωτοποριακό και διαδραστικό talent show στον ΑΝΤ1 που έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχής των τηλεθεατών στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων!

Ο Γιώργος Τσάκωνας δεν μπορεί να φανταστεί την ζωή του χωρίς να τραγουδά κι όσοι είδαν την εμφάνιση του στο talent show (σ.σ. τραγουδώντας με ωριμότητα το «Φεγγάρι μου Χλωμό»), αντιλήφθηκαν ότι διαθέτει τις ικανότητες για κάτι τέτοιο… άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε ανάμεσα από 3,500 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή στις οντισιόν που έγιναν σε όλη την Ελλάδα…

Μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου που θα ξανατραγουδήσει live στο Rising Star (σ.σ. «ελπίζω με τη βοήθεια σας να τα καταφέρω!» έγραψε στο προφίλ του στο FB), μας δίνει σήμερα την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα γι` αυτόν απαντώντας στις ερωτήσεις μας…

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Ποιος είναι ο Γιώργος με 3 λέξεις;

Δεν θέλω να μιλώ για τον εαυτό μου… το μόνο πράγμα που θα έλεγα ότι με διακρίνει σαν άνθρωπο είναι η μετριοφροσύνη και η φιλοδοξία του να καταφέρνω συνεχώς καινούργια πράγματα…

Πως κόλλησες το μικρόβιο του τραγουδιού;

Από μικρός τραγουδούσα και μου άρεσε πολύ… βέβαια έκανα κι άλλες δραστηριότητες μέχρι να μεγαλώσω και να με κερδίσει –τελικά- το τραγούδι… σημειώνω πως όλη η οικογένεια μου είχε έφεση στο τραγούδι!

Τραγουδάς μόνο ή παίζεις και κάποιο όργανο;

Έχω κάνει κάποια μαθήματα πάνω σε κιθάρα και πιάνο αλλά μόνο συνοδευτικά.

Είσαι αυτοδίδακτος;

Έχω κάνει 4 χρόνια φωνητική και ορθοφωνία στο ωδείο Αμαλιάδας και 1 χρόνο λαϊκούς δρόμους με καθηγητή στην Πάτρα.

Πως πήρες την απόφαση να πας στο «Rising Star»;

Την απόφαση δεν την πήρα μόνος μου… την ημέρα των γενεθλίων μου η ξαδέρφη μου και μια κοινή μας φίλη έκαναν την αίτηση κι έτσι δεν το πολυσκέφτηκα και έκανα το βήμα!

Πως ένιωσες και πως προετοιμάστηκες για την εμφάνιση σου στην εκπομπή; 

Δεν έκανα κάτι φοβερό… απλά είπα ότι «τέρμα, από ‘δω και πέρα μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω στο κόσμο αυτό στο οποίο είμαι καλός, αυτό για το οποίο γεννήθηκα για να κάνω μια ζωή!».

Πόσο ικανοποιημένος είσαι για την έως τώρα πορεία σου στο παιχνίδι;

Είμαι πολύ χαρούμενος και πιστεύω ότι με την βοήθεια του κόσμου, και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη του, να έχω μια αξιοπρεπή πορεία στο παιχνίδι.

Πως αισθάνεσαι ακούγοντας τον Αντώνη Ρέμο, τη Δέσποινα Βανδή, το Κώστα Μακεδόνα και τον Χρήστο Μάστορα να σου δίνουν συμβουλές;…

Αισθάνομαι ευλογημένος να έχω την ευκαιρία να δουλεύω μαζί τους και να δέχομαι συμβουλές από αυτούς… είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και γι’ αυτό βρίσκονται σε αυτό το σημείο!

Τι το ιδιαίτερο πιστεύεις ότι έχει η φωνή σου;

Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ γιατί δεν είναι δουλειά μου… αλλά πιστεύω ότι κάτι αρέσει στο κόσμο και γι` αυτό με στηρίζει… εμένα αυτό με νοιάζει!

Έχεις κάποιους τραγουδιστές που θα χαρακτήριζες αγαπημένους;

Μου αρέσουν αρκετοί αλλά ο αγαπημένος μου είναι ο Γιάννης Πλούταρχος! Η πορεία του στο ελληνικό τραγούδι και ο χαρακτήρας του με έχουν εμπνεύσει να κάνω πραγματικότητα αυτό που αγαπώ…

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να διαθέτει ένας τραγουδιστής για να ξεχωρίσει;

Πιστεύω ότι εκτός απ’ τη φωνή που είναι το κύριο εργαλείο πρέπει να διαθέτει και χαρακτήρα, να είναι έξυπνος, ευγενικός με το κόσμο και πάνω απ’ όλα να μην επαναπαύεται και συνεχώς να δημιουργεί καινούργια πράγματα!

Μέχρι που φτάνουν οι δικές σου φιλοδοξίες σου σε σχέση με το τραγούδι;

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που βάζω ψηλά τον πήχη… και μακάρι με τη βοήθεια του κόσμου να τα καταφέρω.

Οι σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας αποτελούν προτεραιότητα για σένα;

Οι σπουδές για μένα έρχονται, πλέον, σε δεύτερη μοίρα… βλέπεις όταν σου ανοίγεται ο δρόμος και έχεις την δυνατότητα να καταφέρεις αυτό που πάντα ονειρευόσουν, δεν αφήνεις τίποτα να μπει στη μέση!

Εκτός μουσικής και τραγουδιού υπάρχουν πράγματα που κερδίζουν το ενδιαφέρον σου;

Ναι πολλά… μ’ αρέσει να αθλούμαι πολύ και να κρατώ το σώμα μου σε φόρμα, μου αρέσουν τα ταξίδια και γενικά πολλά πράγματα.

Ποια η γνώμη σου για την Αμαλιάδα και την Ηλεία;

Γενικά είμαστε μια περιοχή και ένας νομός ο οποίος ανέκαθεν έβγαζε παιδιά με ταλέντο και φιλοδοξίες… είναι μια πολύ όμορφη πόλη με ωραία δομή και γενικά με όμορφο κόσμο. Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο από την Ηλεία και όχι μόνο γιατί χωρίς τη στήριξη του δε θα είχα καταφέρει τίποτα αυτά τα χρόνια… ελπίζω να συνεχίσει να με στηρίζει όχι μόνο στο παιχνίδι αλλά και σε όλη μου τη ζωή!

https://www.youtube.com/watch?v=8fbY0nYiK7M

Όλη η επικαιρότητα