Ηλεία Συνεντεύξεις

Νάνσυ Μπούκλη: Τιμή, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη η συμμετοχή μου στην Επίδαυρο…

Ακούστε το άρθρο

Είναι όμορφη, προσιτή και ταλαντούχα. Ένα εξαιρετικά ευγενικό, χαρούμενο και θετικό πλάσμα που σε κερδίζει αμέσως μόλις την αντικρίσεις, είναι η Νάνσυ Μπούκλη με καταγωγή από τον Πύργο και παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει μέχρι τώρα πολλά σπουδαία πράγματα στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία και υπόσχεται ακόμη περισσότερα για το μέλλον.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει παίξει δύο φορές ως τώρα στην ιερή σκηνή της Επιδαύρου, το 2013 και το 2019.

Δε διστάζει να παραδεχθεί ότι για μια άκρως επαγγελματικά δελεαστική πρόταση θα άφηνε την Ελλάδα, ότι η δημιουργία οικογένειας είναι στα σχέδιά της και ως ειλικρινές άτομο που είναι, μου εκμυστηρεύτηκε ότι η ανυπομονησία που έχει ως άτομο, την έχει  δυσκολέψει στη ζωή της.

Αν  και δεν ασχολούνταν κάποιος από την οικογένεια της με την τέχνη, της ήταν ξεκάθαρο από το δημοτικό η έκφρασής της μέσω της μουσικής και μέσω του θεάτρου, οπότε στη συνέχεια έγινε επιλογή και από χόμπι στα σχολικά χρόνια, να γίνει το επάγγελμά της. Τη συναντάμαι στο θέατρο « ΠΟΡΤΑ» κάθε Κυριακή στο έργο «το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου & Σοφίας Πάσχου.

Η Νάνσυ είναι η μεγαλύτερη κόρη της γνωστής οικογένειας του Θανάση Μπούκλη που διατηρεί το εστιατόριο «εν λευκώ» στον Πύργο το χειμώνα και στην παραλία του Επιταλίου το καλοκαίρι.

Όταν σε αντικρίζει κάποιος αρχικά βλέπει μια όμορφη κοπέλα, με έναν ωκεανό στο βλέμμα.  Η ομορφιά στο χώρο σου, ανοίγει πόρτες;  

Ευχαριστώ πολύ για τον ωκεανό (γέλια..)! Σίγουρα οι ρόλοι που μου έχουν δοθεί και γενικώς οι συμμετοχές μου στον χώρο αυτό, έχουν να κάνουν αρχικά με το physique μου.

 Όταν ανακοίνωσες στην οικογένειά σου πως θα γίνεις ηθοποιός, πώς αντέδρασε;

Η μητέρα μου ήξερε από το Λύκειο πως μ’ ενδιέφερε να σπουδάσω υποκριτική και κατάλαβα πως με στήριζε σ’ αυτό. Και στους δύο γονείς μου το ανακοίνωσα μόλις πέρασα στην δραματική σχολή, όπου με στήριξαν απόλυτα.

Η προσαρμογή σου στους ρυθμούς της Αθήνας ήταν εύκολη υπόθεση;

Το 2005 που τελείωσα το λύκειο, μετακομίζω στην Αθήνα. Στην αρχή, ο χάρτης της Αθήνας και του μετρό ήταν η προέκταση του χεριού μου! Δεν είχα κανέναν προσανατολισμό και όλα μου φαίνονταν ίδια, αλλά είχα άγνοια κινδύνου και το ευχαριστιόμουν. Τα έμαθα όλα σιγά σιγά και οι ρυθμοί της ζωής, μου αρέσουν και τους προσαρμόζω πάντα στους δικούς μου.

Τί σημαίνει για ένα νεαρό κορίτσι να πατήσει τη σκηνή της Επιδαύρου;

Είναι μεγάλη η χαρά, η τιμή, η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη, είτε είσαι νεαρός είτε μεγαλύτερος, και θα είναι πάντα όσες φορές κι αν μου ξανασυμβεί. Την πρώτη φορά το 2013 δεν το είχα βιώσει τόσο έντονα όσο την τελευταία φορά, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το φέρνω πολλές φορές στο μυαλό μου αυτό το αίσθημα που είχα την εβδομάδα της Επιδαύρου, είναι αξέχαστο!

Η υποκριτική έχει επηρεαστεί από την κρίση; Σε τρομάζει το αύριο από επαγγελματικής πλευράς;

Η υποκριτική έχει επηρεαστεί από την κρίση, όσο όλα τα επαγγέλματα. Επίσης, έτυχε την εποχή που τελείωσα τη σχολή μου, το 2010 και ξεκίνησα να εργάζομαι, να αλλάζουν τα πράγματα στον χώρο αυτό οικονομικά, όπως μάλλον και στους υπόλοιπους χώρους εργασίας. Οπότε κάπως ήξερα τι πήγαινα να αντιμετωπίσω, αλλά δεν με τρόμαζε και δεν με τρομάζει τίποτα. Έχω υπομονή, θετική ενέργεια, όρεξη και πίστη.

Κινηματογράφος, θέατρο ή τηλεόραση; Ποιο είναι η μεγάλη αγάπη;

Δεν γίνεται να διαλέξω με τίποτα! Με γεμίζουν όλα πολύ, το καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Το σινεμά για την σημασία στη λεπτομέρεια και τη στιγμή, το θέατρο για το ότι είναι live και για την έκπληξη της επανάληψης  και η τηλεόραση, γιατί την αμεσότητα και γιατί μπαίνεις στα σπίτια πολλών ανθρώπων.

Η Νάνσυ, που φαίνεται ανήσυχο πλάσμα, τί έχει στα επόμενα σχέδιά της;

Σκέφτομαι την επόμενη παράσταση που θα ήθελα να σκηνοθετήσω. Έχω αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να την φαντάζομαι.

 Ηθοποιός ή σκηνοθέτις, ποιο ξεχωρίζεις;

Μου αρέσει να είμαι ηθοποιός σε παραστάσεις άλλων και σκηνοθέτις στις δικές μου! Η μία ιδιότητα ‘δίνει’ στην άλλη και δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία περισσότερο. Θέλω πολύ να τα κάνω και τα δύο.

 Ποιον Έλληνα και ποιον ξένο ηθοποιό θαυμάζεις;

Είναι πολλοί που θαυμάζω και εμπνέομαι, ενδεικτικά λέω τον Ακύλλα Καραζήση και τον Joaquin Phoenix.

Νάνσυ τί αγαπάς και τί φοβάσαι;

Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους της ζωής μου και φοβάμαι αυτά που δεν γνωρίζω.

 Υπάρχει κάποιος ρόλος να θέλεις οπωσδήποτε να υποδυθείς ;

Δεν υπάρχει κάποιος ρόλος που ονειρεύομαι, αλλά συνεργασίες, σκηνοθέτες και συνεργάτες. Με ενδιαφέρει περισσότερο, να συμμετέχω σε ωραία project με ανθρώπους που εμπνέομαι.

Who Is Who

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας τον Αύγουστο του ’87.
Έχει μια αδερφή, την Ελένη, επίσης ηθοποιό.
Έχει τελειώσει την δραματική σχολή της Δήμητρας Χατούπη.
Αγαπημένο της φαγητό το χειμώνα είναι το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και το
καλοκαίρι τα καλαμαράκια με χωριάτικη σαλάτα.
Αγαπημένο είδος μουσικής είναι η groovy funk και γενικώς ό,τι σε κάνει να χορεύεις.
Αυτή την περίοδο το χόμπι της είναι να βλέπω σειρές στο internet.
Της αρέσει πολύ να κουβεντιάζει, να περπατά και να ταξιδεύει.

Λίγα λόγια για το έργο το Σκλαβί της κ. Ξένιας Καλογεροπούλου

Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά, που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα, αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να συγκρουστούν. Και η ιστορία μας ξεκινά…

Όλη η επικαιρότητα