Hobby Ηλεία Συνεντεύξεις

Νάνσυ Θεοδωροπούλου: «Όταν αγαπάς αληθινά κάτι προσπαθείς για το καλύτερο»

Ακούστε το άρθρο

Η Νάνσυ Θεοδωροπούλου, είναι μια νέα γυναίκα, με όραμα και αστείρευτη δημιουργικότητα. Μεγάλωσε και ζει στην Αμαλιάδα, και παρότι τελείωσε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μεσολόγγι, εμείς τη γνωρίσαμε μέσα από μια διαφορετική της ενασχόληση, και πιο συγκεκριμένα μέσα από τα χειροποίητα προϊόντα που σχεδιάζει και επιμελείται η ίδια. Η DIY’s, είναι το brand της συλλογής των προϊόντων της. Τσάντες, κοσμήματα, αξεσουάρ και πολλά ακόμη είδη μπορεί να ξετρυπώσει κανείς στην σελίδα της στο facebook και στο instagram, απ’ όπου φυσικά και μπορεί να τα αγοράσει σε πολύ προσιτές τιμές. Εμείς συναντήσαμε τη Νάνσυ, και μιλήσαμε μαζί της για την DIY’s, το μεράκι της δημιουργίας και τα μελλοντικά της σχέδια.

Συνέντευξη στην Μαριάννα Μητροπούλου
mariannamitropoulou93@gmail.com

  • DIY’s- Creative Time: Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα και πως αποφάσισες να γίνει πράξη;

Από πολύ μικρή μου άρεσε να φτιάχνω και να μεταποιώ τα ρούχα μου. Πήγαινα σχολείο και όλες μου οι φίλες με ρωτούσαν από που τα αγοράζω. Καθώς για χρόνια δούλευα σε χώρους εστίασης αποφάσισα με αυτά τα χρήματα να επενδύσω σε κάτι που μου αρέσει. Αφιέρωσα πολύ χρόνο και κάπως έτσι δημιούργησα την DIY’s δηλαδή do it yourself που σημαίνει κάνε το μόνος σου.

  • Πως θα περιέγραφες την αισθητική της δουλειάς σου; Ποια είναι τα πράγματα που σε εμπνέουν ώστε να δημιουργείς;

Η DIY’s περιέχει ethnic και boho πινελιές κυρίως. Τα έντονα χρώματα  και τα εκκεντρικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. Αυτό που με εμπνέει στο να βγάλω ένα νέο κομμάτι είναι τα υλικά, αφού χρησιμοποιώ τόσο έτοιμα υλικά όσο και φτιαγμένα από την αρχή εξ’ ου και το Do It Yourself.

  • Ποια είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιείς;

Τρελαίνομαι όταν πηγαίνω να ψωνίσω υλικά. Ψάχνω πάρα πολύ ώστε να κάνω την καλύτερη επιλογή και την πιο ταιριαστή. Η κουρελού είναι το βασικότερο στοιχείο που χρησιμοποιώ, αφού με αυτές φτιάχνω τις γνωστές kourelou bags. Φυσικά όμως μια όμορφη τρέσα καθώς και μια αλυσίδα είναι αυτά τα υλικά που έρχονται και ενώνουν το παζλ.

  • Ποιο είναι το σήμα κατατεθέν των δημιουργημάτων σου και σε ποιους (σε τι κοινό) απευθύνονται;

Η DIY’s έχει γίνει γνωστή με τις τσάντες από κουρελού και είναι αυτό που την έχει ξεχωρίσει και της έχει δώσει μια άλλη δυναμική. Μια τσάντα κουρελού είναι αναμφισβήτητα μία καλή επιλογή για ξεχωριστές εμφανίσεις για όλες τις ηλικίες, προσθέτοντας μία boho πινελιά στο ντύσιμό τους.

  • Πόσο εύκολο ήταν να ξεκινήσεις ένα τέτοιο επαγγελματικό βήμα στην εποχή της κρίσης και τι θα συμβούλευες τους νέους πού θέλουν να ασχοληθούν κάτι αντίστοιχο;

Με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται. Όταν αγαπάς αληθινά κάτι προσπαθείς για το καλύτερο.  Σίγουρα όλο αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο και αντοχή. Πολλές φορές έχω φτάσει στο σημείο να τα παρατήσω, ωστόσο όταν έχεις άτομα που σε στηρίζουν και σε επιβραβεύουν δεν τα παρατάς. Να κάνετε αυτό που θέλετε και αγαπάτε!

  • Πού μπορούμε να βρούμε τις τσάντες της DIY’s;

Όλη η συλλογή υπάρχει στις σελίδες μας στο facebook καθώς και στο Instagram  DIY’s – Creative Time. Στο μέλλον σίγουρα και e shop.

  • Μία τσάντα από κουρελού είναι συνήθως πιο ακριβή από αυτή που συναντάμε σε καταστήματα. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης ο κόσμος επιλέγει τις χειροποίητες δημιουργίες;

Σίγουρα είναι πιο ακριβή μια χειροποίητα τσάντα και γενικά ένα χειροποίητο κομμάτι, γιατί δεν πληρώνεις μόνο τα υλικά αλλά και τον χρόνο που χρειάστηκε για να δημιουργηθεί. Ωστόσο αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι πως πολλοί επενδύουν σε ένα καλό χειροποίητο, πόσο μάλλον ένα ιδιαίτερο κομμάτι που απογειώνει το στυλ.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια για το DIY’s- Creative Time;

Στο μυαλό μου έχω τόσα πολλά. Όνειρό μου είναι η DIY’s να πάει σε όσα περισσότερα νησιά γίνεται κι εγώ μαζί της. Είναι μεγάλο πράγμα να κάνεις κάτι που αγαπάς, να το χτίζεις από την αρχή  και να είναι δικό σου!

Όλη η επικαιρότητα