Πολιτική Συνεντεύξεις

Νάσος Ηλιόπουλος: «Από τους πιο αδικημένους νομούς στην Ελλάδα η Ηλεία από τον κ. Μητσοτάκη!»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος που θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς» με αφορμή την σημερινή του επίσκεψη στον νομό Ηλείας.
Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα από τα δυνατά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Νίκο Παππά, έρχεται σήμερα στην Ηλεία. Ο λόγος για τον Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος έλκει και την καταγωγή του από την περιοχή και συγκεκριμένα από την Αρήνη της Ζαχάρως.

Ο κ. Ηλιόπουλος στις 13.15 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών Ήλιδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αμαλιάδα μαζί με τον βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανό ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Ήλιδας Γιώργος Βρύνας και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας Παναγιώτης Φλεβοτόμος.

Στις 20.00 μ.μ. ο υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οργάνωσης Μελών Ήλιδας του κόμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα «Porto Marine» στο Παλούκι Αμαλιάδας της 8μ.μ. έπειτα από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Μελών της Αμαλιάδας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος που θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς» με αφορμή την σημερινή του επίσκεψη στον νομό Ηλείας.

(EUROKINISSI)
Πως σχολιάζετε την πρόταση δυσπιστίας, αλλά και τα στοιχεία που αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη Βουλή, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και πόσο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν αυτά το βράδυ των εκλογών;

«Ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή αποκάλυψε πως, μετά το αίτημά του στην ΑΔΑΕ να ενημερωθεί για το αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα, η απάντηση ήταν θετική.

Συγκεκριμένα, τα πρόσωπα αυτά ήταν ο κ. Χατζηδάκης και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Σε αυτά θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι ήδη έχει αποδειχθεί πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Κύρτσο και τους δημοσιογράφους Θανάση Κουκάκη και Τάσο Τέλογλου.

Πρόκειται για μια εκτεταμένη παρακολούθηση προσώπων, για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία απάντηση. Υποχρέωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την κατάθεση της πρότασης μομφής, ώστε οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είδαμε ούτε έναν βουλευτή από το κυβερνών κόμμα να αντιστέκεται στην εκτροπή. Το επιχείρημα της άγνοιας δεν σώζει το καθεστώς Μητσοτάκη. Για να αποφύγει την ενοχή του για τον παρακρατικό μηχανισμό που έχει δημιουργήσει, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Γιατί πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν πρωθυπουργό που υποστηρίζει ότι αγνοούσε πως για δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού.

Γι’ αυτό και η επόμενη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν να ζητήσει άμεσα τη διενέργεια εκλογών και να απέχει μέχρι τότε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, πλην αυτής που θα αφορά στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Πλέον η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται ενώπιον των πολιτών. Και είναι βέβαιο ότι ανάμεσα στη Δημοκρατία και το καθεστώς Μητσοτάκη θα επιλέξουν τη Δημοκρατία».

Ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και που πιστεύετε ότι θα κριθεί το αποτέλεσμα;

«Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν στην κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει κοντή μνήμη.

Όλα όσα ζήσαμε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια θα βαρύνουν καθοριστικά στο τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση. Οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι όταν η πανδημία βρισκόταν στο αποκορύφωμά και χάνονταν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ο κ. Μητσοτάκης υποβάθμιζε το δημόσιο σύστημα υγείας και έκανε τα χατίρια των ιδιωτικών κλινικών.

Δεν μπορούν να ξεχάσουν πως όταν ανέβαιναν οι τιμές ενέργειας και στη Γαλλία και τη Γερμανία κρατικοποιούσαν επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη τα καρτέλ ενέργειας έκαναν πάρτι. Οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχάσουν πως την στιγμή που μετράνε και το τελευταίο ευρώ στελέχη εσείς ΝΔ ο Πάτσης και ο Χειμάρας κάνουν πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και το καθεστώς Μητσοτάκη έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε απευθείας αναθέσεις.

Τέλος οι πολίτες θα αποδείξουν ότι σε αυτό τον τόπο η Δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια.

Το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκε την Ηλεία ο Νίκος Παππάς και σήμερα εσείς. Τι σηματοδοτούν αυτές οι επισκέψεις στην περιοχή και τι μήνυμα στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ηλειακό λαό ενόψει εκλογών;

«Όπως γνωρίζετε η Ηλεία είναι ο τόπος καταγωγής μου και πάντοτε με ενδιαφέρει να διατηρώ μια καλή εικόνα για τα προβλήματα της περιοχής. Αλλά ξέρετε κι εσείς καλύτερα από εμένα πως η Ηλεία είναι από τους πιο αδικημένους νομούς στην Ελλάδα από τον κ. Μητσοτάκη. Αρκεί να αναφέρω ότι το 2019 παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ολοκληρωμένα εργοτάξια για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος, τα οποία στη συνέχεια πήγαν στράφι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το κλείσιμο των σχολών Μουσειολογίας του Πύργου και Γεωπονίας της Αμαλιάδας ήταν άλλο ένα παράδειγμα της άποψης που έχει ο κ. Μητσοτάκης για την περιοχή».

(EUROKINISSI)
Τρία απ’ τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ηλεία είναι οι υποδομές, η υποστελέχωση στην υγεία και η έλλειψη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπάρχει στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ – αν την επόμενη ημέρα αναλάβει τα «κλειδιά» της χώρας – κάποιο πλάνο για την ανάπτυξη του νομού;

«Θα πρόσθετα και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν την πολιτική Μητσοτάκη. Το κριτήριο της σημερινής κυβέρνησης είναι τα κέρδη των λίγων και όχι οι ανάγκες της κοινωνίας. Άρα σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει ο νομός θα εργαστούμε γρήγορα για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η σημερινή κυβέρνηση. Ταυτόχρονα όμως θα εργαστούμε και για μια πραγματική ανάπτυξη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και με Δικαιοσύνη».

Μετά τις εθνικές ακολουθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Τι στρατηγική αναμένεται να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές μπορεί να είναι άλλου τύπου εκλογές, όμως και σε αυτές, οι προοδευτικές επιλογές που θα κάνουν οι πολίτες θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή τους. Η επαφή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την κοινωνία θα καθρεφτιστεί στην επιλογή της στήριξης των υποψηφίων και θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια να υπάρξει εκπροσώπηση από την κοινωνία, με ανθρώπους που θα διακρίνονται από την εντιμότητά τους, τη γνώση τους στα τοπικά προβλήματα και τη διάθεσή τους να προσφέρουν».

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και οι προσωπικοί στόχοι για το μέλλον του Νάσου Ηλιόπουλου;

«Δεν αλλάζει κάτι στο επόμενο βήμα από τα βήματα που προηγήθηκαν μέχρι σήμερα. Πρώτιστο καθήκον κάθε προοδευτικού αριστερού ανθρώπου είναι να προσφέρει με τις δυνάμεις του εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο από τις ίδιες τις ανάγκες. Μέσα από αυτό το πρίσμα βρέθηκα σε πολιτική θέση στο υπουργείο Εργασίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα στο ίδιο πλαίσιο ήμουν υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας και με αυτό συνέχισα επί δυόμιση χρόνια ως εκπρόσωπος Τύπου».

Όλη η επικαιρότητα