Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η απλή αναλογική μπορεί να βγάλει κυβέρνηση που θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος»

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως από την κάλπη της απλής αναλογικής πρέπει να υπάρξει «κυβέρνηση συνεργασίας νικητών - για να βγαίνουν και τα νούμερα - ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για 3η κάλπη, αποδεικνύοντας και έτσι ότι είναι πολιτικά απομονωμένος και παράγοντας αστάθειας».
Ακούστε το άρθρο

«Το πρόγραμμα των κομμάτων είναι και θα είναι κεντρικό ζητούμενο για τις εκλογές», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως το πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «βασίζεται στη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους, προστασία της πρώτης κατοικίας, στην επαναφορά ενός πλαισίου συλλογικών συμβάσεων και στην αύξηση του βασικού μισθού, στην μείωση του ΦΠΑ και την ενίσχυση του εισοδήματος».

«Σε μια σειρά από κομβικούς δείκτες», ανέφερε, επίσης, «η Ελλάδα καταγράφει διαρκώς αρνητικές πρωτιές».

Και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω, με βάση τα ποιοτικά στοιχεία που βλέπω, ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν να συνεχίσει η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια με υπογραφή Μητσοτάκη, να μην υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, να μην έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών».

«Η ΝΔ έχει κάνει τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος επιστήμη»

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η κυβέρνηση «δεν κατάφερε να διαχειριστεί ούτε τη δωρεά τριών νοσοκομείων από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», τονίζοντας πως «σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ο αρμόδιος υπουργός υγείας θα είχε παραιτηθεί».

«Εμείς λέμε ότι από την κάλπη της απλής αναλογικής πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας νικητών – για να βγαίνουν και τα νούμερα – ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για 3η κάλπη, αποδεικνύοντας και έτσι ότι είναι πολιτικά απομονωμένος και παράγοντας αστάθειας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας για τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Τέλος, τόνισε πως η ΝΔ πρέπει να απαντήσει «αν θα είναι υποψήφια η κυρία Νικολάου, που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για ζημιά στο δημόσιο 2 εκατ. ευρώ», ενώ όπως είπε «δεν είναι εξαίρεση η κ. Νικολάου – είχαμε τον κ. Πάτση, τον κ. Χειμάρρα, τον κ. Μαντά που έχει 600.000 ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο – σε ένα οικοσύστημα απευθείας αναθέσεων 8,5 δισ. ευρώ με υπογραφή Μητσοτάκη».

«Η ΝΔ έχει κάνει τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος επιστήμη», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα