Ηλεία

Ναυαγοσώστες στις Θίνες Βαρθολομιού – Μαρίνος: Μέριμνα για όλες τις παραλίες

Με το πεντάμετρο σκάφος «οργώνουν» τις ακτές- Διπλασιάστηκαν οι θέσεις στάθμευσης στα Seatrac

Καθαρή θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση στις παραλίες του Δήμου Πηνειού, του μοναδικού δήμου στην Ηλεία με τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του.

Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται από χθες και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου στην πολυσύχναστη παραλία Θινών Βαρθολομιού ενώ ο δήμος έχει λάβει μέριμνα και για τις άλλες καθαρές και όμορφες παραλίες του.

Πεντάμετρο σκάφος με απινιδωτή στον εξοπλισμό του θα περιπολεί τις ακτές του Δήμου Πηνειού, θα ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε κάλεσμα ανάγκης και θα επεμβαίνει σωτήρια.

Με αφορμή την εγκατάσταση των ναυαγοσωστών στην παραλία Θινών, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Εγκαταστάθηκαν σήμερα οι ναυαγοσώστες στην πολυσύχναστη παραλία των Θινών στο Βαρθολομιό και η αποστολή  τους είναι σπουδαία,  αφού έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή και την προστασία της, με την πρόληψη ατυχών περιστατικών. Είναι λοιπόν μια ιδιαίτερη μέρα για την παραλία Θινών ενώ πρέπει να τονίσω ότι δεν αφήνουμε στην τύχη τους τις παραλίες Αρκουδίου και Γλύφας για τις οποίες έχει λάβει ήδη μέριμνα  η Δημοτική Αρχή.  Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των λουομένων. Συγχαίρω τους ναυαγοσώστες γιατί η αποστολή τους είναι σημαντική και νομίζω ότι το αναγνωρίζουμε όλοι μας.

Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζω ότι είμαστε ο  Δήμος με τρείς Γαλάζιες Σημαίες  γεγονός που δείχνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος Πηνειού με τα 19 συνεχόμενα χιλιόμετρα παραλίας. Σε αυτές τις παραλίες χωράμε όλοι, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και προσκαλούμε όλους τους Ηλείους να απολαύσουν τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους. Η φύση έχει τη χάρη της αλλά αυτή τη δίνει ο άνθρωπος».

Seatrac: Διπλασιασμός θέσεων

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στην τοποθέτηση seatrac για τους ΑμΕΑ συμπολίτες μας, δήλωσε: «Έχει υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία Seatrac και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στις παραλίες. Επίσης ανακοινώνω ότι έδωσα εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να  διπλασιαστούν οι θέσεις ΑμΕΑ δίπλα στα seatrac για να διευκολύνουμε την πρόσβασή τους στις παραλίες και τη θάλασσα»

Ναυαγοσώστες του επταήμερου

Ο Κούνος Παναγιώτης ναυαγοσώστης- ιδιοκτήτης της εταιρείας  δήλωσε:

«Ξεκινάμε από σήμερα 1/7 την ναυαγοσωστική κάλυψη στον δήμο Πηνειού. Ξεκινάμε στην παραλία Θίνες και υπάρχει σκέψη για τις παραλίες Αρκούδι και  Γλύφα. Παράλληλα με τον ναυαγοσώστη στις Θίνες υπάρχει και το πεντάμετρο σκάφος, το οποίο θα κάνει περιπολίες και θα είναι σε επιφυλακή για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη σε όλο το δήμο. Το ωράριο είναι καθημερινά από 10 έως 6 και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας και η ναυαγοσωστική κάλυψη θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στο σκάφος υπάρχει απινιδωτής και ανταποκρινόμαστε σε όποια κλήση ανάγκης γίνει στα όρια των ακτών του δήμου Πηνειού. Τηρούμε όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας λόγω κορονοϊού»

Ο ναυαγοσώστης Ανδρέας Πρους δήλωσε: «Παρακαλώ τους λουόμενους να μην μπαίνουν στη θάλασσα μετά το φαγητό και ακόμη να φορούν σωσίβιο στα παιδιά τους. Επίσης έχουμε συστήσει ομάδα δυτών που μπορεί να παρέμβει υποβρυχίως όποτε κληθεί»

Ο ναυαγοσώστης Μαφρέδας Γιάννης δήλωσε: «Ο Δήμος Πηνειού έχει στις τρεις παραλίες του Γαλάζια Σημαία και από σήμερα οι λουόμενοι θα πρέπει να αισθάνονται και ασφαλείς»

Ο ναυαγοσώστης Κούνος Βαγγέλης δήλωσε: «Ήμαστε στο πλευρό των λουόμενων επτά μέρες τη βδομάδα από τις 10 έως και τις 6 το απόγευμα. Εκείνο που θέλω είναι να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας οι λουόμενοι ειδικά οι ηλικιωμένοι και τα ανήλικα παιδιά. Καλό καλοκαίρι σε όλους»

Όλη η επικαιρότητα